NIŠTA OD SEDME TITULE: Rune posle DRAME izbacio Novaka iz Rima!

Autor:

Sport

17.05.2023

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije Đoković uspeo da pronađe rešenje za raspoloženog Danca.

NIŠTA OD SEDME TITULE: Rune posle DRAME izbacio Novaka iz Rima!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Danski teniser Holger Rune je izborio plasman u polufinale mastersa u Rimu, pošto je sa 2:1 (6:2, 4:6, 6:2) savladao srpskog tenisera Novaka Đokovića.

U meču koji je obilovao incidentima, i čudnim situacijama, bolje se snašao mladi danski teniser, koji je, ruku na srce, bio dosta bolji igrač na centralnom terenu kompleksa Foro Italiko.

Loše je Đoković započeo meč, odmah je pretrpeo brejk i već tada je bilo jasno da nešto ne štima. Anemično je naš as odigrao čitav prvi set, koji je Rune, bez ikakvog problema, rešio u svoju korist sa 6:2.

Ni početak nastavka nije obećavao, Rune je već u trećem gemu stigao do brejk lopte, ali se od tog trenutka momentum promenio. Usledila je pauza, u kojoj je Novak uzeo tablete protiv bolova, a zatim smo u samo par gemova videli pljusak, svađu Runea sa sudijom, a zatim i prekid zbog kiše, u trenutku kada su Đokoviću trebala svega dva poena da stigne do seta.

Usledio je jednočasovni prekid zbog kiše, Novak je po povratku stigao do dva poena i izjednačenja u setovima, ali posle toga ništa nismo videli od Đokovića.

Nole je popustio na samom startu, Danac je stigao do dva brejka viška, prednosti od 4:0, i povratka više nije bilo.

U polufinalu, Holger Rune će igrati protiv pobednika duela u kom se sastaju Kasper Rud i Franisko Serundolo.

LIVE BLOG

Novak Đoković - Holger Rune

1:2 (2:6, 6:4, 2:6)

Tok meča: 

Tok trećeg seta:

Kraj meča, Rune je izborio plasman u polufinale!

2:5 - Imao je Novak 40:0 u ovom gemu, ali se Rune vratio sa tri vezana poena. Ipak, uspeo je Srbin da osvoji dva poena u nizu, ali ga sada čeka mnogo teži zadatak.

1:5 - Rune nastavlja po starom, Novak ne uspeva da osvoji lak poen. Još gem ga deli od pobede.

1:5 - Konačno gem za Novaka. Odlično je naš as servirao, pa je rutinski smanjio prednost rivala. Ipak, i dalje je daleko od povratka u meč.

0:4 - Nastavljena je Novakova agonija. Imao je srpski teniser zicer pri đusu, ali je loptu poslao u mrežu, pa je Rune stigao do 4:0. Pritom, Nole se svađa i sa određenim ljudima u publici, Lajanijem, očigledno je van fokusa.

0:3 - Novi brejk Danca, meč je blizu kraja! Nema Novak rešenja za Runea, koji je kao zid. Sa druge strane, Đoković greši, ne služi ga ni servis, potrebno mu je pravo čudo do kraja meča.

Kiša je ponovo počela u Rimu, pitanje je da li ćemo ponovo videti prekid.

0:2 - Propuštena je velika šansa, Rune stiže do 2:0. Imao je Novak 15:30, ali je protivnik odlično odservirao i stigao do dva gema viška na startu odlučujućeg seta.

0:1 - Brejk Runea na startu trećeg seta! Stigao je Danac do tri brejk lopte, prvu nije iskoristio, ali drugu jeste, posle Novakove greške, ponovo loš start seta.

Tok drugog seta:

6:4 - Novak stiže do izjednačenja u setovima! Trebala su mu samo dva poena, uspeo je da ih osvoji, sada je rezultat poravnat, čeka nas triler.

Meč je nastavljen nakon 67 minuta prekida!

15:45 - Kiša je ipak prestala u Rimu, teniseri su izašli na centralni teren, uskoro nas očekuje nastavak susreta.

15:25 - Šta se sve desilo u drugom setu detaljnije možete videti u posebnoj vesti.

15:20 - Prognoza ne obećava, najavljena je kiša u narednih nekoliko sati. Prava šteta, meč je postao vrlo zanimljiv u finišu drugog seta.

15:00 - Kiša se i dalje ne smiruje, ne deluje da će se meč uskoro nastaviti.

Prekid u Rimu! Novak je stigao do 0:30, osvojio je dva sjajna poena, ali se onda Rune požalio na stanje terena, Lajani je sišao i odlučio da je najbolje da se meč prekine. 

Igrači su otišli u svlačionicu, pitanje je kada će se vratiti na teren.

5:4 - Brejk Holgera Runea! Izvukao se Danac u poslednjem trenutku. Opet Novak nije bio na svom nivou, videli smo dva vrhunska relija, po jedan su pripala obojici, ali je gem završen Novakovom greško, pa je sada 5:4.

5:3 - Kiša je prestala, što je odlična vest za Novaka, pošto je trenutno u odličnom ritmu. Rune je stigao konačno do gema, smanjio na 5:3, ali sada Novak ima svoj servis.

5:2 -  Nastavlja Srbin u istom ritmu. Treći gem u nizu, konačno vidimo pravog Đokovića. Rune, sa druge strane, gubi konce, svađa se sa publikom i Lajajnijem, izugbio je fokus iz prvog seta. Kiša počinje u Rimu, i to pljusak, ali prekida za sada nema.

Rune je sada tražio medicinski tajm-aut, Danac je totalno pogubio kompas.

4:2 - Brejk Novaka Đokovića! Proigrao je Novak konačno, a Danac je malo pao sa svojom igrom. Ključan trenutak gema se setio pri rezultatu 40:30, kada je Rune prekinuo poen misleći da je lopta u autu, ali tako nije mislio sudija Lajani. U nastavku gema Novak stiže do brejka, posle nestvarnog promašaja Runea na mreži. Publika je u transu, konačno su dobili spektakl kakav su priželjkivali

3:2 - Deluje da je Srbin igrao bolje u ovom gemu, pa je stigao do nove prednosti u drugom setu. Ipak, ostaje teži deo posla, a to je da se stigne do brejka.

2:2 - Novi lagan gem za Danca, koji je izgubio samo poen na svoj servis. Ne kreće se naš teniser dobro, jasno je da ima problem, samo nije i dalje jasno sa čim tačno.

2:1 - Spasio je Novak brejk loptu u ovom gemu i nekako je uspeo da sačuva svoj servis. Mnogo veći problem je taj što je tražio pomoć doktora na kraju gema, iako deluje da je rame sasvim u redu. Tražio je Đoković lek protiv bolova, čini se da je problem sa laktom.

1:1 - Ništa ni od šanse za brejk, Rune je prelako stigao do novog gema. Inače, kiša se sprema, postoji prilika da će meč uskoro biti prekinut.

1:0 - Dobar znak, Novak je bez muke stigao do prvog gema u setu, pa prvi put vodi u meču.

Tok prvog seta:

2:6 - Kraj prvog seta, Holger Rune je prvi deo igre rešio u svoju korist sa 6:2! Ništa ne funkcioniše kod Novaka, ritern ne ide, kao ni bekhend, a Rune je stigao do vođstva sa samo 30% ubačenih prvih servisa. Nešto ozbiljno nije Novaku po meri!

2:5 - Spasio je Novak brejk, ujedno i set loptu, pa je smanjio rezultat. Ipak, trebaće mu mnogo više ako želi plasman dalje. Rune trenutno deluje kao znatno stabilniji igrač na terenu.

1:5 - Novi gem za Runea, ovaj put bez izgubljenog poena. Danac muči drop šotovima našeg asa, koji nije ni blizu svoje najbolje igre. Publika hrabri našeg tenisera, neočekivan početak meča u Rimu.

1:4 - Rune pravi novi brejk! Nije Đoković imao sreće, sunce je izašlo baš kada je on bio na servisu, što mu je očito zadavalo problem kod početnog udarca. Primetno je da se Srbin muči, nije u najboljem ritmu, što je Rune iskoristio i stigao na korak do prvog seta.

1:3 - Novi gem za Danca, koji sada vodi sa 3:1. Došao je Rune na 40:0, Đoković je uspeo da spasi dve gem lopte, ali ne i treću, pa je mladi teniser sačuvao svoj servis.

1:2 - Konačno lak gem za Đokovića. Nekoliko servis vinera, u kombinaciji sa forhend vinerom u poslednjem poenu u gemu, Novak smanjuje prednost rivala.

0:2 - Imao je Novak dve brejk lopte, i to obe na drugi servis rivala, ali nije uspeo da iskoristi nijednu, pa se Danac izvukao. Novi sport početak našeg asa.

0:1 - Brejk Runea na samom startu! Danac je odigrao sjajno, dok je Novak delovao izuzetno usporeno, pa je Rune rutinski stigao do brejka na startu.

Počinje meč u Rimu!

13:10 - Igrači su izašli na teren, meč kreće za koji minut.

13:00 - Igrači se zagrevaju u hodniku, uskoro ćemo ih videti i na terenu.

12:35  - Novak je pred ovaj duel pohvalio svog rivala.

Sjajan momak, dobro se slažemo. Podseća me ne mene, po načinu kako igra. Fizički je veoma spreman, ima sjajnu defanzivu, ali je istovremeno i sjajan iz kontre. Može da vam naudi i sa forhend i sa bekhend strane, ima dobar servis, agresivan ritern. Mislim da će to biti fizički veoma zahtevan meč - istakao je Đoković.

12:20 - U Rimu je i dalje oblačno, ali se igraju dubl mečevi, pa deluje, makar za sada, da će Đoković i Rune izaći na teren u planiranom terminu.

UVOD

Srpski teniser Novak Đoković igra za svoje novo polufinale mastersa u Rimu, a sada će mu rival biti neugodni Danac Holger Rune, koji je već jednom osetio kako je slaviti protiv Novaka.

To je bilo prošle godine, u finalu mastersa u Parizu, kada je mladi teniser slavio sa 2:1, posle velokog preokreta. To im nije bio prvi susret, pošto je Đoković slavio u prvom kolu US opena 2021. godine, tako da je sada njihov međusobni skor izjednačen.

Do ove faze, Novak je stigao zahvaljujući pobedam protiv Ečeverija, Dimitrova i Kamerona Norija, u duelu koji je obeležio nesportski potez Britanca, sredinom drugog seta.

Sa druge strane, Rune je savladao Flisa, Fonjinija i za kraj Popirina, čime je sebi obezbedio mesto među osam najboljih i spektakl na centralnom terenu kompleksa Foro Italiko.

Podsetimo, pobednik ovog susreta će u polufinalu igrati sa boljim iz okršaja u kom se sastaju Kasper Rud i Francisko Serundolo. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading