KOLIKO DUGO INTER ČEKA FINALE LIGE ŠAMPIONA? Samo JEDAN iz zlatne generacije i dalje igra fudbal, Lautaro tada bio u "petlićima"!

Autor:

Sport

17.05.2023

11:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijači nero-azura sanjaju da će se "ušati" trofej posle 13 godina vratiti u vitrine kluba.

KOLIKO DUGO INTER ČEKA FINALE LIGE ŠAMPIONA? Samo JEDAN iz zlatne generacije i dalje igra fudbal, Lautaro tada bio u "petlićima"!

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Intera slave gol protiv Milana

Fudbaleri Intera eliminisali su Milan u polufinalu Lige šampiona, pa će posle 13 godina čekanja imati priliku da se bore za "ušati" trofej.

Nero-azuri su posle 2:0 u prvom meču, slavili sa 1:0 i u drugoj utakmici, a heroj ovog duela bio je Argentinac Lautaro Martinez.

Lautaro je postigao pogodak u 74. minutu i na taj način srušio je snove svim navijačima Milana, a po završetku meča nije mogao da sakrije zadovoljstvo.

Mnogo je istorije u ovom dvoboju, uradili smo izvrstan posao u obe utakmice. Naša snaga je u timskom radu, to sam imao i sa Argentinom na Mundijalu. Dao sam svoj primer momcima, ako smo svi na istoj strani, sve je lakše. Zaslužili smo ovakve večeri. Svaki put kad izađem na teren pokušavam da dam sve od sebe, da pomognem kolegama. Znali smo da imamo veliku priliku da uđemo u finale. Sada smo tamo - istakao je Lautaro Martinez, pa dodao:

- Finala se uvek igraju jako, daćemo sve od sebe da uradimo najbolje što možemo.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Lautaro Martinez

 

Argentinac je, dakle, oduševljen, kao i svi navijači Intera. A, kako i ne bi bili kada finale i priliku da se bore za trofej čekaju predugo. Nero-azuri su poslednji put završni meč Lige šampiona igrali 22. maja 2010. godine i tada su, predvođeni Žozeom Murinjom na klupi, a maestralnim Dijegom Militom na terenu, savladali Bajern iz Minhena sa 2:0 i popeli se na krov Evrope.

Milito je golove postizao u 35. i 70. minutu, a na terenu je bio i Dejan Stanković koji je u igru ušao dva minuta pre drugog pogotka. Dok je jedan Argentinac pisao istoriju sa Interom, aktuelna udarna igla nero-azura, Lautaro Martinez, bio je daleko od Lige šampiona, ali i Evrope. Kada su se Stanković, Milito, Murinjo i ostali popeli na krov Evrope, Martinez je imao tek 12 godina i par meseci posle toga napunio je 13, a sa fudbalom je tek počeo da se upoznaje.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Dejan Stanković i Vesli Snajder sa peharom Lige šampiona

 

Prvi klub bio mu je Liniers iz kog je prešao u mladi tim Rasinga, a u Evropu je stigao tek u junu 2018. godine. Dakle, kada je Inter poslednji put igrao finale Lige šampiona, Lautaro Martinez je tek učio prve fudbalske korake u "petlićima".

Takođe, još jedan podatak govori o tome koliko dugo navijači Intera čekaju finale Lige šampiona. Iz tima koji je 2010. godine osvojio "ušati" pehar, samo je Mario Baloteli i dalje aktivan fudbaler i trenutno brani boje švajcarskog Siona! On je na meču protiv Bajerna svih 90 minuta presedeo na klupi, a te sezone je na osam utakmica postigao i namestio po jedan gol.

 

 

Šta vi mislite, da li će Inter uspeti da stigne do pehara Lige šampiona ove sezone i da li će ih još jedan Argentinac odvesti na krov Evrope?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading