SADA I ZVANIČNO: Povreda je učinila svoje - ne učestvuje na Rolan Garosu!

Autor:

Sport

16.05.2023

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Težak udarac za organizatore turnira u Parizu.

SADA I ZVANIČNO: Povreda je učinila svoje - ne učestvuje na Rolan Garosu!

Foto: Tanjug/AP

Nik Kirjos i Rafael Nadal

Australijski teniser Nik Kirjos povukao se danas sa Rolan Garosa u Parizu zbog povrede kolena, prenosi "Skaj sports".

Nakon sjajnog drugog dela prošle sezone, gde je između ostalog igrao i finale Vimbldona, gde je poražen od Novaka Đokovića, svi su očekivali da Kirjosa ove sezone čeka dodatni napredak na ATP listi. Ipak, desilo se sve suprotno.

Australijanac je samom startu sezone doživeo povredu, zbog koje je morao da operiše koleno, a nakon toga je redom propuštao Australijan open, kao i brojne masters turnire u Americi, odnosno Evropi.

Sada je doneo i odluku da preskoči grend slem u Parizu, na kom je poslednji put igrao još davne 2017. godine. Jasno je da mu šljaka nije omiljena podloga, ali se postavlja pitanje da li je u pitanju taktika ili Nik i dalje nije spreman da se vrati na teren nakon operacije.

Foto: Tanjug/AP

Nik Kirjos, australijski teniser

Nik je i dalje na dobroj poziciji ATP liste, pošto je trenutno 26. teniser sveta, a jasno je da će sve svoje snage sada usmeriti ka Vimbldonu, turniru na kom ima najviše šansi za dobar rezultat.

Rolan Garos počinje 28. maja, a titulu bi trebalo da brani Španac Rafael Nadal, koji se oporavlja od povrede i nije još uvek potvrdio učešće na drugom grend slem turniru sezone, a njegovi fanovi su i dalje zabrinuti, pošto ga nisu videli na terenu još od Australijan opena početkom godine, kada je poražen od Mekenzija Mekdonalda sa 3:0

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading