NOVAK EKSPRES PROTUTNJAO KROZ RIM: Đoković SLOMIO Britanca i posle VELIKE BURE stigao do četvrtfinala!

Autor:

Sport

16.05.2023

09:55 >> 12:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Treća pobeda Srbina u glavnom gradu Italije.

NOVAK EKSPRES PROTUTNJAO KROZ RIM: Đoković SLOMIO Britanca i posle VELIKE BURE stigao do četvrtfinala!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Rimu, pošto je savladao Britanca Kamerona Norija rezultatom 2:0.

Po setovima je bilo 6:3, 6:4, a duel će ostati upamćen po sramotnom potezu trenutno 13. igrača sveta.

Nori je u četvrtom gemu drugog seta smečom namerno pogodio Noleta na mreži, uz burne zvižduke rimske publike.

Srbin je sigurno odigrao prvi period igre, ali je u drugom imao probleme. Nori je upravo tada stekao jedini brejk, a pred početak završnog gema uzeo je medicinski tajm-aut, bez obzira što se do tada nije žalio na povredu.

Novak će se za polufinale boriti sa boljim iz duela Popirin - Rune.

Tok susreta mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Đoković - Nori 6:4, 6:3

Kraj meča - Đoković je u četvrtfinalu!

6:4 - Prvi reket sveta je asom došao do prve mečlopte, ali nije uspeo da je realizuje. Novak drugi put ne prašta - kraj!

Nori je uzeo medicinski tajm-aut, nova provokacija?

5:4 - Još jedan savršen gem Novaka! Ekspresno je izborio tri šanse da ponovo oduzme servis Britancu, iskoristio je prvu i u narednom gemu će servirati za plasman u četvrtfinale.

4:4 - Branilac titule u "večnom gradu" dobio je novi gem sa nulom.

3:4 - Ponovo je Đoković pretio, bilo je 30:30, ali se Nori volšebno izvukao iz neprijatne situacije.

3:3 - Srbin je lako poravnao rezultat - egal u italijanskoj prestonici.

2:3 - Igralo se na razliku, ali je britanski teniser potvrdio brejk. Potom je to burno proslavio, čime je nastavio sa nesportskim ponašanjem - ozbiljno se zakuvalo u Rimu!

2:2 - Nori je napravio prvi brejk, ali će on ostati upamćen po skandaloznom potezu. Imao je čist smeč na mreži, ali jenamerno  pogodio srpskog tenisera uz zvižduke sa tribina!

 

š2:1 - Trenutno 13. reketu sveta ništa ne polazi za rukom. Nole je stigao do 40:15, tada je viđen sjajan servis rivala koji u narednom poenu nije imao šanse i sada gubi i u drugom setu.

 

1:1 - Novakov gem sa nulom - izjednačenje u drugom setu.

0:1 - Nori je, uz izvesne poteškoće, otvorio drugi interval igre. Bilo je 30:30, pa dva uzastopna poena za Britanca...

Nole je rutinski poveo sa 1:0!

 

 

6:3 - Srpski igrač je imao još dve set lopte, Nori je sjajno riternirao za 40:30, ali mu onda nije bilo spasa.

5:3 - Novak je propustio dve set lopte, Nori ih je spasio serijom odličnih početnih udaraca, produživši nadu u prvom setu.

5:2 - Muči se Kameron da zapreti Noletu, iako servis baš ne sluša Srbina. Prvi nosilac je "častio" rivala duplom greškom (40:30), ali mu je pripao naredni poen jer je Kameron lopticu poslao u aut.

4:2 - Nori je Đokoviću prepustio tek jedan poen i smanjio zaostatak u početnom periodu igre.

4:1 - Srpski as je imao snažan izliv emocija posle četvrtog osvojenog gema. Iako na terenu sve deluje kako treba, čini se da ima problem sa hladnoćom. Bilo kako bilo, Novak sigurno korača ka 1:0...

3:1 - Norio se ponovo suočavao sa brejk loptom (30:40), ali je odservirao as u pravi čas. Britanskiteniser je potom dobio još dva poena, pa se konačno "upisao" na semaforu.

3:0 - Srbin je perfektno otvorio duel, potvrdio je brejk i već se nalazi na pola puta od vođstva.

2:0 - Đoković je stekao i iskoristio prvu brejk loptu. Britanac je sjajnim vinerom najpre izjednačio na 30:30, ali je napravio dve greške u nizu i "poklekao" na samom startu!

1:0 - Siguran servis gem na startu, Novak je dobio dug poen za 30:15, a potom lako poveo, prvi put danas.

Počinje meč, prvi na servisu je srpski teniser!

11:12 - Iako je prilično oblačno, Đoković i Nori izlaze na teren. Počinje zagrevanje, a pitanje je momenta kada će kiša početi da pada.

10:40 - Duel je, za sada, pomeren za deset minuta.

10:16 - U glavnom gradu Italije pada kiša, prognoza glasi da će potrajati i narednih sati, pa je veliko pitanje kada će Đoković i Nori izaći na teren.

Đoković i Nori igraju treći međusobni duel, a Srbin je slavio obe pobede. Noriju je prepustio tek jedan set, tokom polufinala prošlogodišnjeg Vimbldona, ali ga je bez većih problema savladao na londonskoj travi.

Nole je imao spor početak sezone na šljaci, ostao je bez titule u Monte Karlu i Banjaluci, ali se čini da u Rimu stvari polako dolaze na svoje mesto. Vlasnik 22 grend slem titule vezao je pobede nad Ečeverijem i Dimitrovim, a sada ga sa suprotne strane mreže čeka 13. teniser planete.

Nori je u Rimu nadigrao Mulea i Fučoviča, ali mu je potrebno da odigra svoj najbolji tenis kako bi bio konkurentan protiv jednog od trojice najboljih u istoriji "belog sporta".

Pobednik susreta Đoković - Nori (11 časova), koji možete pratiti uživo na našem portalu, igraće u četvrtfinalu sa Runeom ili Popirinom .

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading