NEZAPAMĆENA SENZACIJA U RIMU: Anonimni Mađar IZBACIO Alkarasa - Novaku OTVOREN put do titule!

Autor:

Sport

15.05.2023

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nestvaran rezultat u trećem kolu mastersa u glavnom gradu Italije.

NEZAPAMĆENA SENZACIJA U RIMU: Anonimni Mađar IZBACIO Alkarasa - Novaku OTVOREN put do titule!

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaras

Fabijan Marozan, malo poznati mađarski teniser, napravio je rezultat života, pošto je u trećem kolu mastersa u Rimu savladao Španca Karlosa Alkarasa sa 2:0, po setovima 6:3, 7:6.

Iako su svi očekivali rutinsku pobedu, od narednog ponedeljka prvog tenisera sveta, mađarski igrač je igrao kao u transu i na kraju uspeo da stigne do trijumfa koji će ceo život pamtiti.

Već u prvom gemu je Alkaras imao brejk loptu, koju nije uspeo da iskoristi, i od tog trenutka su se stvari na terenu promenile. Marozan je igrao nestvarno, kao da je među prvih deset na svetu, a Španac je, pomalo zatečen sjajnim otporom Mađara, igrao ispod svog nivoa, pa je 23-ogodišnji mađarski igrač sa 6:3 stigao do osvajanja prvog dela igre.

Sličan scenario smo videli i u nastavku. Svi su očekivali da će nivo igre 135. tenisera sveta pasti, ali se to nije desilo, pa je upravo on prvi stigao do brejka i poveo sa 4:3. Ipak, tada se očigledno uplašio pobede, pa je dopustio Alkarasu da vrati brejk i da se vrati potpuno u ovaj meč.

Odluka je pala u taj-brejku, gde se činilo da će Alkaras stići do izjednačenja, kada je stigao do prednosti od 4:1 u 13. gemu drugog seta. Ipak, Marozan se ponovo probudio, pogodio je nekoliko vinera, i na kraju zasluženo izborio plasman u osminu finala.

Nema sumnje da je Mađar stekao veliki broj fanova ovim susretom, a sada će svoj san pokušati da nastavi u meču sa Bornom Ćorićem, u osmini finala ovog mastersa. Takođe, jasno je da ovaj rezultat ide u korist Novaka Đokovića, kojem će sada biti mnogo lakši put do titule u "večnom gradu".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading