KRAJ ZA JOŠ JEDNOG ŠPANCA: Rubljovu pripala DRAMA - Rus u osmini finala Rima!

Autor:

Sport

15.05.2023

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajan duel na Foro Italiku pripao bolje rangiranom teniseru.

KRAJ ZA JOŠ JEDNOG ŠPANCA: Rubljovu pripala DRAMA - Rus u osmini finala Rima!

Foto: Tanjug/AP

Andrej Rubljov

Ruski teniser Andrej Rubljov plasirao se u osminu finala mastersa u Rimu, pošto je sa 2:0 (7:6, 6:3) savladao Španca Alehandra Davidoviča Fokinu.

Na taj način, Rus je obezbedio plasman među 16 najboljih i još jednom je potvrdio da se nalazi u odličnoj formi pred početak Rolan Garosa.

U prvom setu nismo videli brejk u prvih šest gemova, a zatim su teniseri jedan drugom oduzeli po jedan servis gem, pa je rezultat opet bio izjednačen. Nije više bilo brejkova, stiglo se do odlučujućeg 13. gema, gde smo videli pravi spektakl. Davidovič Fokina je imao 6:3, ali nije uspeo da iskorist čak tri vezane set lopte, Rubljov se vratio, a zatim sa 10:8 rešio taj-brejk u svoju korist i stigao do osvajanja prvog seta.

To je bio i ključan trenutak meča. Rus pravi odmah brejk, stiže do 3:0 u nastavku, što mu je bilo sasvim dovoljno za pobedu. Poslednju šansu je Fokina imao pri rezultatu 5:3, kada je imao dve brejk lopte da se vrati u meč, ali ih nije iskoristio, pa je Rubljov sa 6:3 slavio u drugom setu i na taj način stigao do pobede.

U narednom kolu, ruski teniser će se sastati sa Janikom Hanmanom, koji je tokom dana savladao Marka Čekinata sa 2:1.

Podsetimo, danas smo u Rimu videli i ogromno iznenađenje, pošto je Karlos Alkaras doživeo šokantan poraz od malo poznatog mađarskog igrača.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading