MILICA KON SE OGLASILA NAKON OSTAVKE DIREKTORKE ''DRINKE PAVLOVIĆ:'' Škola se posle svega probudila!

Autor:

Zabava

15.05.2023

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imala sam razgovor sa zamenicom direktorke, to je jedna trezvena i profesionalna žena, priča voditeljka.

MILICA KON SE OGLASILA NAKON OSTAVKE DIREKTORKE ''DRINKE PAVLOVIĆ:'' Škola se posle svega probudila!

Foto: Printskrin/RTV PINK

Nakon što je voditeljka Milica Kon u medijima iznela detalje da je njena ćerka pretrpela vršnjačko nasilje oglasila se direktorka OŠ "Drinka Pavlović" Nataša Vasić, koja je, ujedno, dala neopozivu ostavku. Ona tvrdi da je to učinila iz ličnih razloga, a onda je potvrdila da u pojedinim odeljenjima u školi postoji vršnjačko nasilje.


- Smatram da se problem svakog deteta rešava u institucijama, a ne u medijima. Kako smatram da se sistem niti manjkavosti u sistemu ne rešavaju u medijima, nisam želela javno da istupam niti me je bilo ko pozvao da iznesem našu stranu priče - rekla je, između ostalog, za medije direktorka u ostavci iako je Republika u više navrata pokušavala da stupi u kontakt sa čelnicima pomenute škole, te navela da se u nečemu i slaže s majkom koja je istupila u javnost:

Foto: ST/V. LUKIĆ

Milica Kon imala je sastanak sa zamenicom direktorke škole Drinka Pavlović

- Jedino sa čim se slažem sa gospođom Kon jeste da se sistem treba prilagođavati trenutku u kojem nam deca rastu.

S druge strane, Milica je juče trebalo da ima sastanak s roditeljima dečaka koji je maltretirao njenu ćerku, ali se oni nisu pojavili u školi, pa je razgovor obavila sa zamenicom direktorke Biljanom Popović.

- Bila sam na sastanku koji je vodila zamenica direktorke Biljana Popović. To je jedna trezvena i profesionalna žena, koja je svesna svih mana koje ima trenutni zakon. Škola kao škola je dala informacije o tome šta su sve preduzimali, a meni je zamereno što se nisam pojavljivala na sastancima koje su zakazivali petkom iako sam im više puta rekla da ne budu u petak. Ne mogu da prozivaju da se nisam pojavljivala kad su uporno zakazivali u unapred najavljenom neodgovarajućem terminu. Zamereno mi je što sam s ovom pričom izašla u javnost. Škola se sada posle svega probudila i mislim da će da bude primer kako se neke stvari efikasnije mogu rešavati, a tiču se nasilja među učenicima. Mislim da će sada i druge škole da imaju dobar primer kako treba da se postupa. Sviđa mi se zamenica direktora i imamo samo reči hvale - rekla je Milica za naš portal i dodala:

Foto: ST/V. LUKIĆ

Milica Kon imala je sastanak sa zamenicom direktorke škole Drinka Pavlović

- Svakako imaju ozbiljan problem kada je reč o disciplini na časovima jer ne mogu da pošalju dete u ćošak. Svaka škola ima taj problem. Ne znam kako da se nevaljalom detetu stane na put ako ne postoji neki vid kažnjavanja. Škola se jeste osetila prozvanom, ali ako ćemo ovim primerom promeniti stvari nabolje kad je zakon u pitanju, onda to nije strašno. Ne sme da se vrši nikakav pritisak niti je to bila namera, samo želimo nultu toleranciju za nasilje bez obzira na to čije dete ga vrši.

 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading