KRAJ ZA ŠPANCA U RIMU! Tuga na Pirinejima - Alkaras u CENTRU PAŽNJE!

Autor:

Sport

15.05.2023

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Završen je prvi meč današnjeg programa u italijanskoj prestonici.

KRAJ ZA ŠPANCA U RIMU! Tuga na Pirinejima - Alkaras u CENTRU PAŽNJE!

Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Karlos Alkaras

Hrvatski teniser Borna Ćorić je uspeo da obezbedi plasman u osminu finala Mastersa u Rimu, pošto je sa 2:0 (7:6, 6:1) savladao španskog igrača Roberta Karbaljesa Baenu.

Ćorić je na samom startu ovog duela stigao do brejka prednosti, ali se Španac u finišu prvog dela igre vratio i uspeo da uvede set u taj-brejk. Ipak, tu se Ćorić mnogo bolje snašao, pa je sa ubedljivih 7:2 rešio 13. gem u svoju korist i na taj način stigao do osvajanja prvog dela igre.

To je očigledno bio i presudan trenutak ovog duela. U nastavku je Hrvat napravio dva vezana brejka, pa je sa 6:1 rešio i drugi set u svoju korist, a samim tim je došao i do pobede i plasmana dalje.

Borna Ćorić je tako nastavio da beleži sjajne rezultate, koji su mu i doneli 16. mesto na ATP listi, ali ga sada u prestonici Italije čeka jedan od najtežih mogućih zadataka, pošto će mu rival u osmini finala biti pobednik duela u kom se sastaju Karlos Alkaras i malo poznati Mađar Fabijan Marošan. Ovaj duel se igra kasnije tokom dana.

Podsetimo, tokom jučerašnjeg dana, dvojica srpskih igrača su obezbedila plasman među 16 najboljih. Novak Đoković je savladao Grigora Dimitrova sa 2:1, dok je Laslo Đere prošao nakon što mu je Kristijan Garin predao u drugom setu. Novaka dalje čeka duel sa Kameronom Norijem , dok će Đere odmeriti snage sa Kasperom Rudom.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading