ALKARAS SAMLEO ZEMLJAKA U RIMU! ATP lista ima novog LIDERA! Đoković izgubio PRVO MESTO!

Autor:

Sport

13.05.2023

17:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski teniser Karlos Alkaras plasirao se u treće kolo Mastersa u Rimu, pobedom nad sunarodnikom Albertom Ramosom-Vinjolasom od 2:0 (6:4, 6:1).

ALKARAS SAMLEO ZEMLJAKA U RIMU! ATP lista ima novog LIDERA! Đoković izgubio PRVO MESTO!

Foto: Tanjug/AP

Samo sat i po vremena proveo je novi-stari lider ATP liste, koji se na mesto prvog tenisera sveta vratio posle nešto više od mesec dana.

Furiozno je Karlitos stigao do pobede nad Ramos-Vinjolasom, jer je španski veteran samo u prvom setu uspeo da pruži dostojan otpor.

Momak iz Mursije je samim pojavljivanjem na Mastersu u Rimu pretekao najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, ali će posle svake pobede uvećavati stečenu prednost.

Nije dobro počelo po Alkarasa, pošto je Alberto Ramos-Vinjolas iznenadio mlađeg zemljaka i već u prvom gemu mu oduzeo servis, a potom odservirao za 2:0.

 

 

Kvalitet Karlosa isplivao je u četvrtom gemu, kada je vratio izgubljeno i izjednačio, a potom u odlučujućem desetom poenu novim brejkom stigao do 6:4 i vođstva u setovima od 1:0.

Maestralnom igrom u drugom setu, Alkaras je bukvalno počistio iskusnijeg kolegu sa terena i sa dva napravljena brejka, u drugom i šestom gemu, deklasirao Vinjolasa sa 6:1.

Protivnik novog teniskog kralja u trećoj rundi biće pobednik duela između 39. igrača sveta Jirija Lehečke i Mađara Fabijana Marožana, koji trenutno zauzima 135. mesto na ATP listi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading