NEVOLJE POZNATE TENISERKE! Držali je 18 sati na aerodromu, spavala na klupama! U avion nije mogla zbog RATA u Ukrajini!

Autor:

Sport

25.04.2023

16:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska teniserka Vitalija Djačenko prošla je pakao na aerodromu, jer joj nije omogućeno da uđe u avion.

NEVOLJE POZNATE TENISERKE! Držali je 18 sati na aerodromu, spavala na klupama! U avion nije mogla zbog RATA u Ukrajini!

Foto: prinstcreen/instagram

Trenutno 250. igračica WTA liste nije mogla da se ukrca u avion poljske avio-kompanije, koja navodno odbija da prevozi ruske državljane.

- Nije mi omogućen let na turnir koji je trebalo da gram u Francuskoj  od strane kompanije LOT, na ruti Kairo – Varšava – Nica, zbog toga što posedujem ruski pasoš. Odjednom ne dozvoljavaju Rusima da lete sa njima – ostavila je Djačenko poruku na društvenim mrežama.

Republika

Foto: prinstcreen/instagram

 

 

Ruskinja je ogorčena onim što ju je snašlo:

- Zaglavila sam 18 sati na aerodromu u Kairu spavala sam na klupama, bez hrane i mogućnosti da napustim aerodrom! Prenoćila sam na aerodromu, tretirana sam kao građanin trećeg reda, potrošila sam par hiljada evra, i sada nemam načina da dođem i učestvujem na turniru, pošto avio-kompanija ne prevozi Ruse i zbog situacije sa vizom.

 

 

Nije krila Vitalija ni probleme koje inače ima sa putovanjem, otkada je počeo rat između Rusije i Ukrajine, zbog toga što u Evropu može da putuje samo preko Španije. 

- Profesionalni sam sportista koji igra bez ikakve zastave i ne predstavlja nijednu državu, i samo pokušava da nastavi sa životom i da prati karijeru koju voli. Da li je ovo pošteno prema sportistima koji nemaju veze sa bilo kojim delom nesrećnika situacija? Nadam se da ćemo biti oslobođeni politike, rasizma i nacizma. Samo mir i vedro nebo molim! - jasna je Djačenko.

Zbog nemogućnosti da učestvuje na turniru, ruska teniserka se vratila u domovinu i nastavila sa pripremama za naredne izazove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading