NOVAK VEĆ U PONEDELJAK PADA NA TREĆE MESTO? Đokovića skupo košta poraz od Musetija

Autor:

Sport

14.04.2023

20:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nole s velikim interesovanjem gleda završnicu turnira u Monte Karlu.

NOVAK VEĆ U PONEDELJAK PADA NA TREĆE MESTO? Đokovića skupo košta poraz od Musetija

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije opravdao taj epitet na Mastersu u Monte Karlu, pošto je u osmini finala eliminisan od Lorenca Musetija.

Na taj način je Nole propustio šansu da uveća prednost na ATP listi, kao i da se vrati na prvo mesto u ATP trci.

Umesto toga, srpski as bi u trci za Završni turnir mogao čak da sa druge padne na treću poziciju, a da bi se to desilo potrebno je da Janik Siner osvoji turnir u Kneževini.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Janik Siner

Italijan je trenutno u polufinalu, gde ga čeka duel sa Holgerom Runeom, a ako savlada mladog Danca Siner će se za titulu i drugo mesto u ATP trci boriti sa pobednikom meča Tejlor Fric - Andrej Rubljov.

Sa druge strane, bez obzira na poraz u četvrtfinalu Monte Karla, ruski teniser Danil Medvedev ostaće na prvoj poziciji u ATP trci.

Republika

Foto: Tanjug

Danil Medvedev

Što se tiče ATP liste, branilac titule u Monaku Stefanos Cicipas je sa treće pao na peto mesto, Kasper Rud i Danil Medvedev su se popeli na treću i četvrtu poziciju, a prve dve su zadržali Novak Đoković i Karlos Alkaras.

Na šestom mestu će se od ponedeljka naći onaj teniser koji od preostale četvorice u Kneževini (Siner, Rune, Fric, Rubljov) podigne trofej, dok će se uz njih u Top 10 naći još samo Feliks Ože-Alijasim.

Što se drugog reketa Srbije tiče, Miomir Kecmanović će od ponedeljka biti 33. teniser planete, dok će u ATP trci zauzimati 34. mesto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading