NOVAK SE RASPAO U MONTE KARLU! Italijan preživeo KIŠU i RAFAL BREJKOVA! Museti ide u ČETVRTFINALE! (VIDEO)

Autor:

Sport

13.04.2023

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpske tenijer Novak Đoković poražen je u osmini finala Mastersa u Monte Karluod Italijana Lorenca Musetija rezultatom 1:2 (6:4, 5:7, 4:6).

NOVAK SE RASPAO U MONTE KARLU! Italijan preživeo KIŠU i RAFAL BREJKOVA! Museti ide u ČETVRTFINALE! (VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković

Nije uspeo Nole da nastavio sjajan niz pobeda u duelu sa 21. Igračem ATP liste i prvi put posle tri uzastopna trijuma, pretrpeo je poraz od 21. igrača ATP liste.

Brzo je Novak “slomi” žilavog Lorenca Musetija, koji je odolevao sve do četvrtog gema. Tada je Đoković iskoristio prvu brejk priliku u duelu I posle vođstva od 40:30, stigao do kapitalne prednosti.

Međutim, već u narednom gemu Italijanu su se ukazale dve šanse za ribrejk! Vodio je Lorenco 40:15, prvu loptu je Đoković uspeo da spasi, ali drugu ne, te je 21. teniser sveta odmah smanjio na 3:2.

To nije pokolebalo Novaka, koji je zaigrao još agresivnije i na servis rivala ponovo napravio brejk kojim je poveo, a potom sigurno odservirao za visokih 5:2.

Usledio je novi padi u igri Đokovića, italijanski as je čekao samo šansu da ponovo unese dramu u duel, i dočekao je u devetom gemu, smanjivši na 5:4. Ipak, već u narednom, Nole je odservirao za trijumf od 6:4 i izgledalo je da će rival biti brzo eliminisan u nastavku duela.

Foto: www.profimedia.rs

 

Već na startu drugog seta, Museti je napravio brejk, realizovavši treću šansu da iznenadi prvog reketa sveta.

Držao se Italijan do drugog gema, kada je Nole odmah uzvratio ribrejkom, međutim, već u narednom Lorenco je ponovo iznenadio srpskog asa i poveo sa 2:1, da bi šestim vezanim srpski as ekspresno “kaznio” Musetija i ponovo izjednačio, a u sledećem ostvario prvo vođstvo u drugom periodu (3:2).

Greškama iz drop-šot udaraca, Đokovićev protivnik je omogućio srpskom asu da u šestom gemu napravi još jedan brejk, koji je ipak vratio već u narednom zahvaljujući očajnim Novakovim reakcijama, pa se drama nastavila (4:3).

Pošto je konačno realizovao svoj servis i izjednačio na 4:4, Museti je ponovo iznenadio srskog tenisera, poveo sa 5:4 novim brejkom, ali je Novak pokazao sigurnost kada je bilo najpotrebnije i 13. brejkom u meču vratio izgubljeno, izjednačivši na 5:5!

 

 

Usledio je, potom, šok, pošto je umesto da povede, Srbin dozvolio luksuz da ga Lorenco “počisti” sa “nulom” i napravi 14. brejk od početka duela, što je njemu donelo vođstvo od 6:5. Posle mnogo muka i neizvesnosti, Museti je realizovao još jednom svoj servis i odveo meč u treći set, slavivši sa 7:5.

Početak trećeg seta prekinut je zbog kiše, nakon samo dva odigrana poena, da bi se po povratku rivala na teren igrao gem za gem. Sve do sedmog, kada je Museti brejkom prelomio meč u svoju korist, poveo sa 4:3, sačuvao prednost do kraja i stigao do velike pobede - 6:4, prve u duelima sa Srbinom.

Za plasman u polufinale, Lorenco Museti će igrati protiv zemljaka Janika Sinera, koji je preokretom pobedio Poljaka Huberta Hurkača sa 2:1.

Dobar dan i dobrodošli na Republikin lajv blog meča Novak Đoković - Lorenco Museti.

ĐOKOVIĆ - MUSETI 1:2 (6:4, 5:7, 4:6)

TOK MEČA

TREĆI SET

4:6 - Gotovo je! Museti je u četvrtfinalu, pobedio je Novaka sa 2:1!

4:5 - Posle tri vezane gem lopte, Đoković koristi prvu i ostaje u meču. Sada se Italijan pita.

3:5 - Potvrđuje Lorenco Museti brejk, sada ga gem deli od plasmana u četvrtfinale. Đoković je na velikom ispitu! 

3:4 - BREJK! Museti stiže do brejka u trećem odlučujućem setu i sada Italijan ima veliku prednost. Grešio je previše Nole, što je Lorenco iskoristio i oduzeo Srbinu servis.

3:3 - Ne da se ni Lorenco, Italijan je u ovom gemu prepustio samo jedan poen Novaku.

3:2 - Mnogo bolje deluje Đoković posle prekida, četiri sigurna servisa i Srbin stiže do trećeg gema protiv Musetija.

2:2 - Napao je Nole u ovom gemu, pokušao da dođe do brejka, kojim bi lakše ušao u završnicu meča, ali je Museti odoleo i drama postaje sve veća.

2:1 - Nastavljen je meč u Monte Karlu, a posle prekida Novak Đoković osvaja svoj servis i vodi u trećem odlučujućem setu.

Duel je definitivno prekinut, a igrači poslati u svlačionice.

Kiša je počela da pada u Monte Karlu, ali meč se i dalje igra!

1:1 - Uzvik radosti kod Musetija, posle izjednačenja iako je Đoković bio blizu brejk lopti.

1:0 - Siguran Novak na početku odlučujućeg seta, preciznim udarcima dolazi do novog gema.

DRUGI SET

5:7 - Sa tri servis vinera, Lorenco Museti dolazi do izjednačenja u setovima 1:1. Krećemo ispočetka!

5:6 - ŠOK NAD ŠOKOVIMA! Museti pravi brejk sa nulom, 14. od početka duela i ponovo ima vođstvo i servis za osvajanje seta.

5:5 - IDEMOOO NOLEEEE!!!! Stiže Đoković posle 0:30 do novog brejka!!! Sa četiri gema zaredom, Srbin je omogućio gledaocima da vide 13. brejk u meču i, što je važnije, sebi doneo izjednačenje!!!!

4:5 - Nije dobro! Lorenco stiže do još jednog brejka protiv Novaka, sada Italijan vodi i u narednom gemu serviraće za 1:1 u setovima.

4:4 - Prekida Museti seriju od četiri brejka i asom dolazi do izjednačenja u drugom setu.

4:3 - Šta se dešava sa Novakom? Taman kada je došao do velikog vođstva i nadomak četvrtfinala, napravio je Đoković tri vezane greške i omogućio Musetiju da posle 0:40 iskoristi   brejk loptu i vrati još jedan brejk. Nole više nema prednost, bio je ovo 11. brejk u meču!

4:2 - JOŠ JEDAN BREJK ZA ĐOKOVIĆA! Sjajnim udarcima Nole je izborio dve prilike da oduzme ponovo servis Lorencu, koji je pokušao skraćenim drop-šotom, ali ga je Novak pročitao i efektno poentirao za ogromnu prednost!

3:2 - Posle mnogo muka i šest vezanih brejkova, Novak konačno osigurava svoj servis i ne dozvoljava Musetiju da napravi treći brejk zaredom, iako je Italijan bio blizu i imao "đus".

2:2 - RIBREJK! Šesti brejk zaredom, a deveti u 14. odigranih gemova. Ponovo Đoković vraća izgubljeno, a Italijan gubi stečenu prednost!

1:2 - Novi ribrejk, sada Italijan oduzima drugi put servis Novaku i ponovo ima veliku prednost!

 

 

1:1 - RIBREJK! Uzvraća Đoković istom merom, nije uspeo da iskoristi prvu šansu koja mu se ukazala, međutim, jeste drugu. Museti je izbacio lopticu u aut dva puta i Nole se odmah revanširao!

0:1 - BREJK! Suočio se sa problemima Novak već na startu drugog perioda. Museti je imao dve brejk lopte, poveo sa 40:15, ali su usledila dva razorna servisa Đokovića koji je izborio izjednačanje.

Potom je Srbin poslao lopticu u mrežu, neiznuđenom greškom omogućio Lorencu treću priliku da mu oduzme servis, što je on i učionio. Već na startu drugog seta Museti stiže do brejka.

Počeo je drugi set, servisom prvog tenisera sveta.

PRVI SET

6:4 - NOVAK OSVAJA PRVI SET! Najbolji kada je najteže! Izdržao je pritisak Nole i u trenucima kada su rivali odigrali još jedan sjajan poen, uspeo da obezbedi 30:0, nateravši Musetija da pogreši, a potom još jednim silovitim udarcem primorao Italijana da pošalje lopticu u aut za tri vezane brejk i set lopte!

Lorenco je prve dve spasio, ali nije narednu, te je Đoković šestu set loptu pretvorio u osvajanje seta i korak bliže četvrtfinalu!

5:4 - PLJUŠTE BREJKOVI U KNEŽEVINI! Museti je i dalje u životu, a Novak više nema prednost! Italijan je zapretio i izborio izjednačenje (30:30). Imao je Nole treću set loptu u meču, ali je proradio forhend Musetija koji je stigao i do "đusa". Potom je Srbin poslao lopticu u aut, čime je Lorenco dobio priliku za brejk i odmah je iskoristio. Idemo ispočetka.

Novak je dan pre meča bo na žurci za igrače, gde je bio i gost iznenađenja i napravio šou prerušen u Snup Doga.

Đoković je imao i zanimljivu uvertiru, jer je pre meča bio na žurci za igrače, gde je bio i gost iznenađenja i napravio šou prerušen u Snup Doga.

5:3 - Sjajan poen odigrali su Museti i Novak u ovom gemu. Kod vođstva Italijana 40:30, Nole je skratio loptu Lorencu, koji je potom pokušao kroz noge da uzvrati, ali je poslao dva puta lopticu u aut i omogućio novu brej priliku Đokoviću.

Srpski teniser nije iskoristio dve ukazane šansu, pa se Museti izvukao i smanjio rezultat.

5:2 - Tako igra dvostruki šampion Monte Karla! Nije dozvolio Đoković istu grešku kao u prethodnom gemu kada je on servirao, te je ovog puta potvrdio brejk i ima ubedljivu prednost. Sada ga gem deli od osvajanja seta!

4:2 - IDEMOOOOO NOLEEE!!! Novi BREJK! Treći zaredom, a drugi u korist Đokovića! Nije dozvollio da ga prethodni gem poljulja, nastavio je da preciznim udarcima "muči" Musetija i primorava ga na greške, pa je Lorenco poslao lopticu u aut za četvrti poen Srbina u ovom duelu, koji opet ima prednosti,

3:2 - PLJUŠTE BREJKOVI U MONTE KARLU! Sada Museti uzvraća ribrejkom! Suočio se Novak sa dve vezane brejk šanse u korist Lorenca, prvu loptu je uspeo da spase, ali ne i drugu, poslavši je u mrežu. Italijan se ekspresno vratio u život!

3:1 - BREJK! Đoković prvi oduzima servis Italijanu! Posle velike borbe i duge razmene udaraca, Nole je iskoristio prvu brejk priliku i stekao veliku prednost. Italijan je brzo slomljen, sada se šampion pita!

Foto: www.profimedia.rs

 

2:1 - Drži Novak daleko od mreže Musetija, koji ne uspeva da uzvrati precizno na Đokovićeve servise. Posle vođstva od 40:15, prvi reket sveta je jako lepo završio  drugi gem u svoju korist.

1:1 - Sa tri ubojita servisa, Italijan kreće samouvereno u ovaj duel. Bez izgubljenog poena, sa "nulom" je stigao d prvog gema protiv Đokovića.

1:0 - Novak osvaja prvi gem u ovom duelu, pokušao je Museti iz forhenda dva puta da zapreti, ali je srpski as odservirao sigurno i poveo.

MEČ JE POČEO!

15.53 - Novaka će u ovom duelu sa tribina bodriti njegov veliki prijatelj i najbrži čovek sveta Jusein Bolt.

15.49 - Đoković je izabrao da prvi servira, posle bacanja novčića.

15.47 - Nole i Lorenco izlaze na teren, uskoro kreće zagrevanje!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

https://www.republika.rs/pretraga-vesti?search_parameter=evroliga

Komentari (1)

Loading
Kiki

13.04.2023 19:49

Žuri na turnir u Banjaluci.