SMENA NA PRVOM MESTU ATP LISTE? Đoković doživeo HLADAN TUŠ!

Autor:

Sport

14.04.2023

19:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je bila Novakova šansa da se odlepi od Španca.

SMENA NA PRVOM MESTU ATP LISTE? Đoković doživeo HLADAN TUŠ!

Foto: Profimedia.rs

Novak Đoković i Karlos Alkaras

Najbolji teniser planete, Novak Đoković, neočekivano je eliminisan sa turnira u Monte Karlu.

Njega je u osmini finala zaustavio Italijan Lorenco Museti i to posle velikog preokreta (4:6, 7:5, 6:4).

Na turnir u Kneževinu, Đoković je stigao kao svetski broj 1, sa prednošću od 380 bodova u odnosu na drugoplasiranog Karlosa Alkarasa, a pošto su obojica prethodne sezone ispala u drugom kolu turnira u Monaku, ovo je bila izvrsna šansa da Novak poveća prednost u odnosu na Španca, pogotovo jer je Alkaras zbog povrede odustao od turnira.

Ipak, Đokovićev loš niz u Kneževini se nastavio, ponovo je ispao vrlo rano, već u trećem kolu, pa je tako ispustio priliku da se svom najblićem pratiocu dodatno odmakne na listi.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaras

Đoković je osvojio 90 bodova za svoj plasman u osminu finala, dakle dobiće dodatnih 80 na ATP listi, jer je prošle godine u Monte Karlu osvojio svega 10 ATP bodova. To znači da će u ponedeljak Novak na svom kontu imati 7.240 ATP poena, dok će Karlos Alkaras biti na 6.770.

Sledi sedmica u kojoj Alkaras brani titulu u Barseloni, odnosno 500 bodova, dok Novak u Banjaluci, na Srpska openu, brani svega 150, pa će makar još sedmicu Đoković biti na čelu.

Ipak, do Rolan Garosa, Novak verovatno neće učestvovati u Madridu, dok u Rimu brani titulu, pa neće na svoj konto moći da upiše dodatne poene, već će moći samo da ih izgubi. To bi mladom Špancu moglo da otvori vrata, pa da u slučaju dobrih rezultata u prestonicama Španije i Italije sebi obezbedi mesto broj 1 na svetu, pred start ovogodišnjeg Rolan Garosa.

Podsetimo, drugi grend slem u sezoni počinje 28. maja, a titulu u Parizu će braniti Rafael Nadal, koji i dalje nije potvrdio svoje učešće u glavnom gradu Francuske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Sasa M.

16.04.2023 19:16

Cemu ovakav naslov postajete bolje je da ne kazem sta. Imajte meru. Pa vi ste gori od crvenih komunista.