ŠOK ZA ŠOKOM U MONTE KARLU! Cicipas na KOLENIMA!

Autor:

Sport

14.04.2023

14:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grk je završio učešće na ovom turniru.

ŠOK ZA ŠOKOM U MONTE KARLU! Cicipas na KOLENIMA!

Foto: Tanjug/AP

Stefanos Cicipas

Iznenađenjima u Monte Karlu definitivno nema kraja.

Posle eliminacije najboljeg tenisera planete, Novaka Đokovića, takmičenje je u četvrtfinalu završio i grčki teniser, Stefanos Cicipas.

Cicipas je u dva seta (6:2, 6:4) poražen od Amerikanca Tejlora Frica.

Na ovaj način Fric je prekinuo surovu dominaciju Grka koji je osvojio prethodna dva izdanja Mastersa u Monte Karlu, a i sada je važio za jednog od glavnih favorita, posebno posle eliminacije Novaka Đokovića.

 

 

Odmah na startu meča je Fric pokazao da Cicipas ne sme da ga potceni i osvojio brejk u prvom gemu, potom ga je potvrdio svojim servisom, da bi uzeo i dupli brejk koji je takođe bio potvrđen za ogromnih 4:0.

Uspeo je da nastavi u istom ritmu, te je prvi period igre rešio u svoju korist sa 6:2, a malo više uzbuđenja viđeno je u drugom setu.

Fric je prvi stigao do brejka, Cicipas je vratio, izjednačio na 4:4 i delovalo je da bi mogao da pomuti račune Amerikancu. Ipak, nije se dao deseti reket sveta, nastavio je u sjajnom ritmu, iznenadio Cicipasa i sa dva osvojena naredna gema stigao do 6:4 i plasmana u polufinale.

Tejlor Fric će se u polufinalu sastati sa Andrejom Rubljovim koji je u dva seta bio bolji od Nemca Štrufa (6:1, 7:6).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading