SAMO DVOJICA TENISERA U ISTORIJI NISU IZGUBILA OD NOVAKA! Jedan od njih NIKADA i neće!

Autor:

Sport

11.04.2023

20:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bila su i trojica, ali je jednog Đoković u međuvremenu pobedio.

SAMO DVOJICA TENISERA U ISTORIJI NISU IZGUBILA OD NOVAKA! Jedan od njih NIKADA i neće!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Najbolji svetski teniser Novak Đoković pobedom je započeo učešće na Mastersu u Monte Karlu. Prvi reket ATP liste je u dva seta eliminisao Rusa Ivana Gahova i plasirao se u osminu finala turnira u Kneževini iz serije 1000.

Ono što je, međutim, zanimljivo da srpski as tokom blistave karijere samo dva tenisera nije uspeo da pobedi.

Većina Noletovih navijača upoznata je da Đoković sa nestrpljenjem čeka novi duel sa Jiržijem Veselijem, koji je oba puta u dva međusobna duela, uspeo da napravi senzaciju i savlada prvog reketa sveta.

Najpre se to dogodilo 2016. godine, upravo na Mastersu Monte Karlo, kada je Čeh napravio prvorazredno iznenađenje i dobio Novaka sa 2:1 (po setovima 6:4, 4:6, 6:4) i plasirao se u treće kolo.

Foto: printscreen/youtube.com

 

Čekao je srpski teniser priliku za revanš, koja mu se ukazala prošle godine u Dubaiju. Četvrtfinale u prestonici Emirata, ipak, završilo se loše po Đokovića, pošto je Veseli ponovo bio bolji i izborio ulazak u polufinale, jer je ponovo slavio, ovog puta u dva seta (6:4, 7:6 (4) i ponovo šokirao Novaka.

Istina, iste sezone kada je izgubio od Jiržija u Monte Karlu, Nole se sastao ponovo sa istim rivalom na US Openu, ali tada se Čeh povukao sa Flešinga, pa do meča nije ni došlo.

Drugi igrač koga Đoković nije pobedio u karijeri, od tenisera sa kojima se sastajao, a nikada i neće, jeste legendarni Marat Safin. Rus i Srbin imali su dva okršaja i oba puta je trijumfovao iskusniji Safin.

Foto: Tanjug/AP

Marat Safin i Novak Đoković

Tada golobradi Novak, na početku svoje blistave karijere, igrao je u prvom kolu Australijan opena 2005. protiv Rusa i glatko izgubio sa 0:3 (0:6, 2:6, 1:6), da bi Safin tri godine kasnije na Vimbldonu u drugom kolu bio bolji, ovog puta nešto teže, ali takođe maksimalnim rezultatom (6:4, 7:6 (7:3), 6:2).

Budući da je Marat Safin odavno u penziji, Đoković nikada neće moći da se revanšira legendarnom Rusu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Na listi tenisera protiv kojih Nole nije slavio doskora se nalazio i Nik Kirjos, ali je Đoković savladao temperamentnog Australijanca i velikog prijatelja u poslednjem finalu Vimbldona spektakularnim preokretom (4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (7:3)).

Pre toga, Nik je trijumfovao dva puta 2017. godine, na Indijan Velsu sa 2:0 (6:4, 7:6 (7:3)) i u meksičkom Akapulku (7:6 (9:7), 7:5).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Taro Daniel

12.04.2023 16:08

Pozdrav iz Japana. Napred Nole!