POVREDA PONOVO PRAVI PROBLEME? Evo šta je o tome rekao Novak Đoković!

Autor:

Sport

10.04.2023

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser planete ove sedmice nastupa u Monaku.

POVREDA PONOVO PRAVI PROBLEME? Evo šta je o tome rekao Novak Đoković!

Foto: Tanjug/AP

Pred početak mastersa u Monte Karlu, Novak Đoković analizirao je kako se sadašnja situacija razlikuje u odnosu na 2022. Srpski teniser je govorio i o početku sezone na šljaci.

Republika

Foto: ST/N. Mutić

Novak Đoković

- Od Vimbldona prošle godine sam pronašao i sebe na terenu i tu igru i neki kontinuitet. Vimbldonska titula prošle godine je možda i jedna od najvažnijih u mojoj karijeri. S obzirom na situacije, okolnosti koje sam doživeo pre toga početkom godine. Nakon toga nisam putovao u Ameriku, ali sam krenuo sa izvanrednim partijama u Tel Avivu, Kazahstanu, Parizu, Torinu i početak godine izuzetno dobar u Australiji, ta istorijska titula. Odskočna daska je Australija koja je uvek bila za mene najbolji mogući početak godine - rekao je Đoković za "Sportklub".

Nakon dve titule u januaru u Australiji, Đoković nije igrao ove godine, pre svega zbog zabrane uslaska u SAD.

- Nisam otišao opet u Ameriku, ali ko zna zašto je to dobro. Imao sam malo više vremena da se uigravam, treniram na ovoj podlozi koja je veoma zahtevna. Nisam imao u poslednjih nekoliko godina dobre početke sezone na šljaci. I ovo je obično prvi turnir koji se igra, odmah "hiljadarka" dosta snažan turnir. Čovek od početka mora biti skoncentrisan da izađe na teren sa ogromnim intenzitetom što nije uvek lako jer se igra na potpuno drugačijoj podlozi u odnosu na prethodnih sedam, osam, devet meseci. Nadam se boljem početku nego prethodne tri.

Đoković je umirio navijače koji su se zabrinulu zbog njegove bandažirane ruke u danima uoči turnira u Monte Karlu.

- Sve je okej sa rukom. Uvek postoje neke minorne stvari tokom dana se dešavaju. To je na nivou profesionalnog sporta nešto što je potpuno očekivano.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading