ĐERE PAO POSLE MARATONA! Laslo imao 10. nosioca, PRESELA mu dva TAJ-BREJKA!

Autor:

Sport

09.04.2023

20:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Laslo Đere nije uspeo da se plasira u drugo kolo Mastersa u Monte Karlu, pošto je poražen sa 1:2 (7:6 (7:5), 6:7 (5:7) 6:7 (5:7)) od Huberta Hurtkača iz Poljske.

ĐERE PAO POSLE MARATONA! Laslo imao 10. nosioca, PRESELA mu dva TAJ-BREJKA!

Foto: Starsport

Laslo Đere

Mirisalo je na veliku pobedu Đere protiv 12. tenisera ATP liste, a desetog nosioca u Kneževini, koji je godinama spada u sam vrh "belog sporta", međutim, posle maratona u tri seta i isto toliko taj-brejkova, Laslo je izgubio troipočasovnu bitku sa Poljakom.

Odlično je srpski as ušao u meč i brejkom u drugom setu stigao do vođstva od 3:0, ali je Hubert Hurkač uspeo da vrati izgubljeno u sedmom poenu i odvede uvodni deo igre u taj-brejk!

Tamo je prštalo od brejkova, viđeno ih je čak sedam, Đere je uspeo da napravi četiri, naspram svoje tri greške i dobije dramu sa 7:5, odnosno, 1:0 u setovima.

Za razliku od prethodnog, Srbin je mnogo lošije ušao u drugi period, dozvolivši Poljaku da ga iznenadi već u drugom gemu i ekspresno stigne do vođstva od 3:0.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Hurkač je, ipak, zatajio u petom i sedmom gemu, kada mu se Srbin revanširao, a potom i preuzeo prednost, pa je sa četiri vezana poena poveo sa 4:3.

Vratio je Hubert izgubljeno u desetom gemu, kada je Laslo Đere servirao za meč. Zadrhtala je ruka srpskom teniseru, što je Poljak iskoristio i drugi put uspeo da iznenadi srpskog asa, izjednačivši na 5:5. Usledio je taj-brejk u kome je Poljak tri puta iznenadio Đerea i osvojio ovaj set sa 7:6 (7:5).

Ništa manja dram desila se i u trećem setu. Po dva brejka na obe strane, do odlučujućeg taj-brejka, da bi potom srpski as posustao.

Hurkač je, istina, imao tri meč lopte na 5:4, ali je težim putem izabrao put do trijumfa i sa ukupnih 7:6 (7:5), izborio plasman u drugo kolo, gde ga čeka pobednik meča Sebastijan Baez (Argentina) - Džek Drejper (Velika Britanija).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading