NIŠTA OD TITULE: Kecmanović stao na poslednjem koraku, Rud PREJAK u finalu Eštorila!

Autor:

Sport

09.04.2023

18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Propustio je priliku srpski teniser da osvoji drugu titulu u karijeri.

NIŠTA OD TITULE: Kecmanović stao na poslednjem koraku, Rud PREJAK u finalu Eštorila!

Foto: Starsport

Miomir Kecmanović

Norveški teniser Kasper Rud je uspeo da osvoji titulu na ATP turniru u Eštorilu, pošto je u finalu savladao Miomira Kecmanovića sa 2:0 (6:2, 7:6).

Dobro je počeo duel srpski igrač, osvojio je prvi gem, ali je ubrzo poklekao, pa je Rud već u trećem gemu stigao do brejka. Tu prednost je dodatno uvećao, stigao je do novog brejka, a zatim je sa 6:2 uspeo da reši pitanje pobednika prvog seta u svoju korist.

Drugi set je doneo mnogo veću borbu. Pritiskali su i jedan i drugi servis protivnika, Kecmanović je propustio tri brejk prilike, Rud nije iskoristio pet, tako da se na kraju ušlo u taj-brejk. Tu je znatno smireniji bio prvi nosilac turnira, koji je od rezultata 3:3 uspeo da veže četiri poena i da rutinski reši 13. gem u svoju korist i stigne do titule u ovom gradu u Portugalu.

Foto: Tanjug/AP

Miomir Kecmanović će od ponedeljka biti 34. teniser sveta

Na ovaj način, Miomir je poražen u trećem od četiri odigrana finala. Ove sezone je već nastupio u jednom okršaju za titulu, a tada je u Delrej Biču poražen od Tejlora Frica.

Priliku da popravi utisak, Kecmanović će imati kasnije tokom večeri, kada će u paru sa Nikolom Ćaćićem igrati finale u dubl konkurenciji, a rivali će im biti Belgijanci Joran Vilegen i Sander Žil.

Podsetimo, Srbin će se odmah po završetku dubl meča preseliti u Monte Karlo, gde počinje prvi Masters turnir u sezoni na šljaci, a rival će mu na startu biti Italijan Lorenco Museti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading