NADAL POTVRDIO: Teniski svet u ŠOKU - Rafa se na Rolan Garosu POVLAČI iz tenisa!

Autor:

Sport

26.03.2023

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna velika karijera je na samom zalasku.

NADAL POTVRDIO: Teniski svet u ŠOKU - Rafa se na Rolan Garosu POVLAČI iz tenisa!

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

Španski teniser Rafael Nadal i dalje nije kročio na teren još od januara, kada je u drugom kolu Australijan opena poražen od Mekenzija Mekdonalda sa 3:0.

Nadal se tom prilikom povredio, a prema najavama, prvi naredni turnir će mu biti Masters u Monte Karlu.

Sada se o svim dešavanjima oglasio i Toni Nadal, stric 13. tenisera sveta, koji je bio ključan za razvoj "bika sa Majorke".

- Obično se dosta viđamo. Dosta toga se promenilo jer nismo tu na dnevnoj bazi. Imamo normalan porodičan odnos. Nije na meni da mu dajem savete, bilo bi to neprilično. To bi bilo kao da sada Žoze Murinjo iz Rima daje savete igračima Real Madrida - kaže Toni Nadal.

Toni nema dilemu da će Nadal povući na Rolan Garosu, ili eventualno u Madridu pred domaćom publikom.

- Na Rolan Garosu ili u Madridu. Vreme će reći gde, a on će doneti odluku. Kad osvojite trofej ubeđujete sebe da imate još nešto da date. Teško je povući se kada pobeđujete. Mislim da je to uradio samo Sampras. Nisam o tome pričao sa Rafom. Ne znam koliko mu to odgovara. Ako se potpuno oporavi, neka igra pa ćemo videti - izjavio je Rafin stric i time šokirao i zabrinuo njegove navijače, koji su svesni da vreme momka sa Manakora polako prolazi.

Foto: www.profimedia.rs

Rafael i Toni Nadal

Dodao je i da je uveren da će sve biti dobro što se tiče situacije sa povredom.

- Mislim da je sada mnogo bolje, ali ne znam tačno kako je. Da se ne zavaravamo, kada želi da se takmiči, potrebne su mu izvesne garancije da može da pobeđuje. Ne verujem da će izaći da igra ako ne izgleda bolje. Ubeđen sam da će sve biti dobro, on je jako uzbuđen - dodao je Toni.

Kaže da se Rafa ne opterećuje previše time što posle 18 godina nije član Top 10 na ATP listi.

- Svestan je da bi bio u Top 10 on mora da igra konstantno. Znao je da će ispasti iz tog kruga, ali to ga ne brine previše. Najbitnije je kad izađe na teren, da veruje da može da pobedi, svestan je da je svake godine to teže.

Za kraj, dodao je i za koga smatra da će biti favorit na predstojećem grend slemu u Parizu.

- Kod Karlosa mi se dopada samopouzdanje, intenzitet u igri. Veoma je hrabar i tu me podseća na Rafu. Imaćemo velikog šampiona u godinama pred nama. Ako Rafa u najboljoj kondiciji dođe u Pariz, biće favorit sa Alkarasom i Đokovićem. Alkaras igra na visokom nivou i u fazi je uspona. On će biti u tom triju favorita. Koja dva su u prednosti, ne bih mogao da kažem - zaključio je Toni Nadal.

Podsetimo, ovogodišnji Rolan Garos kreće 28. maja, a Nadal će imati priliku da osvoji 15. titulu u glavnom gradu Francuske, u jednom od njegovih poslednjih pojavljivanja u Parizu, pošto je jasno da je njegova sjajna karijera na samom zalasku, posle problema sa brojnim povredama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading