VILANDER O NOVAKU I GOAT TRCI! Đoković ili Nadal, EVO kome daje prednost!

Autor:

Sport

24.03.2023

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikad neizvesnija trka za rekordera po broju grend slem titula vlada između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

VILANDER O NOVAKU I GOAT TRCI! Đoković ili Nadal, EVO kome daje prednost!

Foto: Tanjug/AP/profimedia

Srbin i Španac su trenutno izjednačeni, sa po 22 pehara na najvećim teniskim turnirima, s tim što legendarni Mats Vilander blagu prednost daje Novaku Đokoviću.

Prema njegovim rečima, Nole trenutno forsira „igru procenata“, jer zna da što duže ostane u turu, njegove šanse da bude grend slem rekorder su sve veće.

- Đoković igra igru procenata. U smislu, što zna da će mu dugovečnost omogućiti da osvoji još dva do pet grend slem trofeja. Brojke to govore: od njegovog prvog osvojenog Australijan opena do danas, godišnje osvaja između 1,3 i 1,4 grend slem pehara. Tako da, ako ostane zdrav i spreman, imaće velije šanse da uzme još nekoliko velikih trofeja u narednom periodu - jasan je Vilander.

Foto: Printscreen/Eurosport

 

Šveđanin je ubeđen da će trenutno drugi reket sveta osvojiti titule na sva četiri grend slema.

- Da li će to biti na Vimbldonu, Rolan Garosu ili US openu, svejedno je, Đoković zna da ima šanse samo da ostane zdrav. A, dugovečnost znači da šalje poruku rivalima: „Hej momci, nisam star, osećam se mlado“. On izgleda mladoliko i osvajaće najveće turnire dok god bude zdrav. Uzimaće bar po jedan grend slem trofej godišnje dok bude igrao. Mislim da je baš to i poruka koju nam šalje.

U razgovoru za CNN, najbolji srpski teniser je priznao da je popizdeo što igra u eri Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

- Mislim da savršeno razumem šta Novak govori. Nema šanse da bi on imao isti motiv, glad, ambiciju, pokretačku snagu da nije bilo Federera i Nadala. Da biste postali igrač kakav je danas morate svakog dana da budete motivisani da radite svom snagom na svakom treningu. Pa morate da probate da dobijete svaki meč tokom cele godine, jer to je ono što su radili Rodžer i Rafa. Mislim da je Novak dokazao ne samo da ima ambiciju da bude jedan od najboljih, nego želi da bude najveći svih vremena, a u isto vreme voli svoj posao i želi da se njim bavi još dugo vremena - istakao je Mats Vilander.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading