NESLUĆENA KATASTROFA! Posle Indijan Velsa i Majamija sledi ISTORIJSKI PAD!

Autor:

Sport

14.03.2023

13:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rafael Nadal nije više u vrhu svetskog tenisa.

NESLUĆENA KATASTROFA! Posle Indijan Velsa i Majamija sledi ISTORIJSKI PAD!

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković i Rafael Nadal

Španac Rafael Nadal proživljava teške trenutke.

Još od Australijan opena muči se Rafa sa povredom, a to utiče i na njegov plasman na ATP listi.

Nadal je trenutno deveti teniser planete, ali će već na sledećoj listi ispasti iz top deset igrača. Po trenutnom stanju i razvoju situacije na Indijan Velsu, španski teniser je na 12. poziciji sa velikim šansama da ode i dva mesta niže.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

 

Zbog povrede je morao da preskoči prvi od dva američka Mastersa u nizu, a upravo je tamo branio 600 bodova. Ovo bi moglo da se popravi u Majamiju jer tu Nadal nije igrao prošle sezone, ali je vrlo verovatno da Rafe ni na Floridi neće biti.

"Bik sa Majorke" je poslednji put izvan Top 10 bio sredinom aprila 2015. godine, upravo je u toj nedelji skočio sa 17. na 11. poziciju, a zatim sa 11. na 7. mesto nedelju dana kasnije.

Ipak, Nadalov "domaći teren" je šljaka, a sezona na ovoj podlozi tek treba da krene i nema sumnje da će Rafa dati sve od sebe kako bi maksimum dostigao do Rolan Garosa. Pre toga,  Da li će mu to biti dovoljno za povratak u sam vrh svetskog tenisa, ostaje da se vidi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading