SRBIJA DOBILA NOVU FUDBALSKU VLADU: Dragan Džajić POČASTVOVAN izborom za predsednika FSS! (VIDEO, FOTO)

Autor:

Sport

14.03.2023

13:24 >> 16:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska "kuća fudbala" dobila novo rukovodstvo.

SRBIJA DOBILA NOVU FUDBALSKU VLADU: Dragan Džajić POČASTVOVAN izborom za predsednika FSS! (VIDEO, FOTO)

Foto: ST/N.PANČIĆ, Starsport

Dragan Džajić

Dragan Džajić izabran je za novog predsednika FSS na Izbornoj skupštini koja je održana u Staroj Pazovi. Za Džejićev izbor glasalo je 78 kandidata, a novi čelnik srpske "kuće fudbala" izrazio je zadovoljstvo što mu je ukazano poverenje, uz obećanje da će pružiti svoj maksimum na novoj funkciji.

Kao jedini kandidat, nakon jučerašnjeg odustajanja Nemanje Vidića, odlučeno je da izbori budu obavljeni javno, a prethodno su predstavljeni istorijski finansijski rezultati FSS, kao i plan za 2023. godinu, od strane Jovana Šurbatovića.

Podsetimo da će jedan od naših najboljih fudbalera ikada na mestu predsednika zameniti Slavišu Kokezu, koji je podneo ostavku, a poznato je i ko će sve činiti njegov tim (Izvršni odbor):

Dragomir Lazović (Javor), Dragan Simović, dugogodišnji prvi čovek Spartaka, Ljubiša Tumbaković, bivši selektor i trofejni trener Partizana, Dejan Delević, nekadašnji sudija, Marko Zdravković, predsednik FS Beograda i FK Voždovac, privrednik Aleksandar Mihailović, Vladimir Petrović Pižon, nekadašnji selektor i legenda Crvene zvezde, Vladan Gašić, prvi čovek Trajala, Nebojša Živanović, lider FS regiona Zapadne Srbije i Zoran Ignjatović, prvi čovek regiona Istočne Srbije.

Tok sednice mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Izborna sednica skupštine FSS je završena Džajićevim obraćanjem.

15:42 - Novi čelnik saveza održao je govor kojim se zahvalio delegatima na izboru, a potom je obećao da će predano raditi zarad boljitka srpskog fudbala.

Navijače na stadion može da dovede samo rezultat, ja to najbolje znam, a primer je nedavni odlazak na Svetsko prvenstvo u Kataru. Posebno želim da istaknem da će sudijska orgsnizacija FSS delovati nezavisno, jer znsm da je to uvek tema. Isto tako i trenerska organizacija. Želim da ukinem klubaštvo i sitne destrukcije. Ponosan sam na prijateljstva koja sam stvarao širom Evrope, kao što su predsednik UEFA Aleksandar Čeferin ili Zoran Laković. Svaka saradnja sa UEFA I FIFA su na obostranu korist. Nemam čarobni štapić, niti obećavam kule i gradove. Daću sve od sebe da učinim srpski fudbal boljim, a ovaj okviran plan ćemo širiti i dorađivati. Potrebna je seda glava, a iskustvo ima prednost. Molim vas da imamo strpljenja, da rešavamo problem po problrćem. Ne planiram da pravim nikakve radikalne zaokrete - navela je, između ostalog, legenda Crvene zvezde.

15:31 - Glasanje je obavljeno javno, jer je Džajić jedini kandidat.

Sa 78 glasova "za" Džajić je izabran za novog predsednika FSS!

15:25 - Nakon kraće diskusije, sa istim ishodom glasanja, skupština je usvojila Finansijski plan za tekuću godinu.

15:13 - Sa 78 glasova "za" i jednim "protiv" usvojen je Izveštaj o radu FSS za period od 2019. do 2023. godine.

14:50 - Šurbatović je napredak srpskog fudbala ilustrovao važnim podatkom. Naime, lane smo imali 93 prijave od strane UEFA zbog nameštanja utakmica (više od pola je imao jedan neimenovani klub), dok u poslednje dve godine nije stigla nijedna.

Tom prilikom, predstavljeni su sjajni finansijski rezultati naše "kuće fudbala", uz prikaz rekordne strukture prihoda, o čemu detaljnije možete pročitati OVDE.

Republika

Foto: ST/N.PANČIĆ

Šurbatović ponosan na rezultate saveza

14:40 - Novi delegati su Jovica Vasilić, Dragan Džajić, Stefan Babović, Igor Konatar, Nemanja Vidić, Ratko Grabić. Verifikaciona komisija je utvrdila da je prisutno njih 79 od 85, te da postoji kvorum za rad.

Republika

Foto: ST/Petar Divac, TANJUG / TANJA VALIC / bb

Džajić i Vidić među novim delegatima

14:25 - Prisutnima se obratio reprezent evropske "kuće fudbala" Luka Nikola, koji je podvukao da će FSS biti "u sigurnim rukama"..

- Imamo snažan čvrst okvir, utemeljen pravno, sa dokumentima koji počiva na važnim načelima koji su važni: demokratija, odgovornost, razdvajanje organa vlasti... Ove promene pratiće intervencije na regionalnom nivou. Krenuli smo od najnižeg nivoa hijerarhije, na gore i to ćemo krunisati novim izborom izvršnog odbora za naredni mandat. Pravično je reći da je bilo dosta prepreka na tom putu, ali na kraju se broji rezultat. Čestitam Bjekoviću, Šurbatoviću na uspešnom vođenju srpskog fudbalskog broda kroz ne tako dobre okolnosti "voda". Sa reformama i modernizacijom treba nastaviti u budućnosti. Rekao bih nešto o izborima. Do juče smo imali dve legende, ne samo srpskog i evropskog fudbala, nego svetskog, koji su bili kandidati - naveo je Nikola, a onda je poslao poruku Nemanji Vidiću.

- Čestitam Vidiću, uprkos povlačenju kandidature. Za vođenje kampanje, na svemu što je uradio, na njegovom doprinosu. Potreban je i da daje dalji doprinos srpskog fudbala. Želim takođe da čestitam Džajiću i njegovom timu, legendi svetskog fudbala. Ima veliko iskustvo, kao igrač i uspešni funkcioner Fudbalskog kluba. Njegovim izborom će FSS biti u sigurnim rukama. Gospodine Džajiću, moći ćete da računate na pomoć UEFA za sve što radite i za sve napore koje budete preduzimali - najavio je Luka Nikola.

14:13 - Izabrano je Radno predsedništvo koje rukovodi sednicom u tročlanom sastavu - Branislav Nedimović, Igor Uljarević i Darko Ramovš.

14:08 - Počela je sednica, reč ima Jovan Šurbatović, a predao mu je Nenad Bjeković.

Sednici prisustvuju selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi, sportski direktor Stevan Stojanović, Nikola Lazetić, kao i predstavnici FIFA i UEFA.

14:01 - Delegati uveliko pristižu u salu, čeka se početak sednice.

 

 

Nakon Džajićeve promocije, očekuje se i jednoglasan izbor njegovog Izvršnog odbora, koji će činiti: Branislav Nedimović, Janoš Žemberi, Sandra Sremčević, Branko Zečević, Dragan Simović, Marko Zdravković, Zoran Ignjatović, Nebojša Živanović, Vladan Gašić, Dragomir Lazović, Vladimir Petrović, Ljubiša Tumbaković, Dejan Delević i Aleksandar Mihajlović.

Evo kako izgleda dnevni red sednice.

Republika

Foto: Republika

 
Republika

Foto: Republika

 
Republika

Foto: Republika

 

13:40 - Sve je spremno za početak sednice koji je zakazan za 14 sati, a očekuje se da će Izborna skupština FSS trajati oko tri sata.

Republika

Foto: Republika

 

Slike uoči Izborne skupštine možete pogledati u galeriji.

13:05 - Kandidat za predsednika FSS Dragan Džajić stigao je u "kuću fudbala" u Staroj Pazovi.

 

 

Posle odustajanja Nemanje Vidića, legendarni as Crvene zvezde Dragan Džajić jedini je kandidat za mesto predsednika FSS. Džajić je imao ogromnu podršku i pre Vidićevog povlačenja iz trke, a sada se njegov izbor svodi na formalnost.

Skupština FSS broji 85 članova, a da bi Džajić bio izabran potrebno je da bude kvoruma, najmanje 43 prisutna delegata i da dobije najmanje 22 glasa (50 odsto plus jedan).

Srpska "kuća fudbala" nema stalnog predsednika još od povlačenja Slaviše Kokeze, a funkciju vršioca dužnosti obavljao je Nenad Bjeković.

Tok sednice, čiji početak je zakazan za 14 časova, možete pratiti uživo na našem portalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (4)

Loading
Doktor

14.03.2023 13:37

Fali mu samo jos Kristijan Golubovic, kao zamenik.

Lu

14.03.2023 17:07

Perspektivan.

On

14.03.2023 17:15

Bitno je da je pečat na mestu.

Vesna

14.03.2023 17:21

Samo masnim guskama podmazujte repove, fuj