VILANDER PROGOVORIO O NOVAKU! Evo kakve šanse daje Đokoviću da OSVOJI "kalendarski slem"!

Autor:

Sport

09.03.2023

13:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni švedski teniser Mats Vilander smatra da je srpski as u ovoj sezoni najbliži osvajanju sva četiri grend slema.

VILANDER PROGOVORIO O NOVAKU! Evo kakve šanse daje Đokoviću da OSVOJI "kalendarski slem"!

Foto: Tanjug/AP/profimedia

Najbolji teniser sveta se u ponedeljak povukao sa mastersa u Indijan Velsu pošto nije dobio dozvolu da uđe u SAD, jer nije vakcinisan protiv korona virusa.

Srpski as veruje da bi mogao da učestvuje na mastersu u Majamiju, koji startuje za 13 dana.

Vilander tvrdi da je odluka američkih vlasti da ne dozvole srpskom teniseru da igra u Indijan Velsu "sreća u nesreći", dodavši da će Nole imati dovoljno vremena da se pripremi za naredne turnire.

- Đoković će biti svež za sezonu na šljaci, za Rolan Garos. On je broj jedan na ATP listi. Već je oborio sve rekorde kao prvoplasirani na čelu liste najboljih tenisera sveta. Kakva je razlika ako osvoji još jedan Indijan Vels ili Majami? - rekao je Vilander, koji radi kao stručni komentator na Jurosportu.

Foto: Printscreen/Eurosport

Mats Vilander

 

Šveđanin naglašava da prvi reket sveta nema problem sa samopouzdanjem.

- Đokoviću nije potrebno samopouzdanje da bi se vratio u krug šampiona i ponovo počeo da pobedjuje. Verujem da će mu pauza pomoći da se odmori i osvoji kalendarski grend slem. Đoković je već osvojio Australijan open. On mora da trijumfuje na Rolan Garosu, jer mislim da mu je možda ovo poslednja šansa da osvoji kalendarski grend slem - dodao je Mats.

Srbin i Španac Rafael Nadal su osvojili po 22 grend slem pehara, a Vilander napominje da bi Đoković u nastavku sezone trebalo da igra samo na velikim turnirima.

- Što manje igra tenis, bolje je za njega, jer može da osvaja velike turnire. Mislim da je ovo savršena situacija za porodičnog čoveka, kao što je Đoković. Ima priliku da trenira kod kuće i koliko želi, večera sa porodicom, provodi vreme sa dragim ljudima - istakao je Vilander.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading