ŠTA ĆE NOLE REĆI? Medvedev se OBRATIO Alkarazu i Nadalu! Špance DIŽE u nebesa, a o Đokoviću...

Autor:

Sport

09.03.2023

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski teniser Danil Medvedev pričao je o španskim teniserima, Rafaelu Nadalu i Karlosu Alkarazu.

ŠTA ĆE NOLE REĆI? Medvedev se OBRATIO Alkarazu i Nadalu! Špance DIŽE u nebesa, a o Đokoviću...

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal i Danil Medvedev

"Kralj šljake" pauzira još od Australijan opena. Nadal se trenutno oporavlja od povrede i trebalo bi da se vrati kada krene sezona na njegovoj omiljenoj podlozi.

- Želim da ga vidim. Nije mu bilo lako u poslednje vreme. Svi znaju. Vratiće se kada krene sezona na šljaci i pokazati čime raspolaže. Uvek je pokazivao, naročito na Rolan Garosu, da je sposoban za sve. Već smo videli kod velikih igrača, koji su se vraćali posle povreda i nastavili da pobeđuju. Morate da sačekate. Možete da osvojite svaki turnir na kojem igrate. To je Rafa. Ista priča je bila sa Rodžerom, Novakom i Endijem. Sve dok ne dođe do momenta kada kaže "Odustajem", biće opasan za sve - rekao je Medvedev za "As".

Osvrnuo se i na daleko mlađeg Karlosa Alkaraza, koji je takođe imao priliku da oseti kako izgleda biti na teniskom prestolu.

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

- Nikada nisam igrao protiv njega kada je u vrhu ATP liste. Igrali smo kada je bio 150. (zapravo 75. na listi) i bio je to potpuno drugačiji meč na travi. Trenirao sam sa njim nekoliko puta, pokazao je neverovatne veštine i talenat. Gledao sam neke njegove mečeve u Buenos Ajresu. Nije lako vratiti se posle povrede. Osvojio je turnir, ima sjajan forhend, ima lepu budućnost u sportu. Bilo bi mi drago da igram s njim, nadam se da će ostati zdrav - zaključio je Danil Medvedev.

Ruski as i Alkaraz su igrali samo jednom, na Vimbldonu 2021. kada je Rus slavio posle tri seta, a do novog okršaja bi moglo da dođe na Indijan Velsu, ali ne pre finala.

Zanimljivo da Danil nijednog trenutka nije spomenuo Novaka Đokovića, koji se sjajnim rezultatima vratio na teniski presto, a koga je uspeo da savlada u Dubaiju i zatim osvoji ovaj turnir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading