CURI GAS IZ ARTEŠKOG BUNARA! Naređena hitna evakuacija stanovništva tog dela Bečeja!

Autor:

Vesti

09.03.2023

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Štab za vanredne situacije uveo je vanrednu situaciju na teritoriji gde se desila havarija.

CURI GAS IZ ARTEŠKOG BUNARA! Naređena hitna evakuacija stanovništva tog dela Bečeja!

Foto: RTS

U toku je sanacija starog arteškog bunara na uglu Ulice Nikole Tesle i Republikanske u Bečeju. Gas je počeo da curi nakon saobraćajne nesreće koja je pomerila statiku cevi.

Prema prvim informacijama, koncentracija gasa koja curi nije opasna po zdravlje ljudi.

Štab za vanredne situacije Bečeja uveo je vanrednu situaciju na delu teritorije gde je havarija. Sanaciju bunara, uz adekvatnu opremu, obavljaju radnici NIS-a. Donet je i veliki ventilator koji bi razduvavao štetni gas ukoliko se pojavi tokom izvođenja radova.

Đaci iz obližnje osnovne škole danas ne pohađaju nastavu, a deca iz vrtića su raspoređena u druge objekte predškolske ustanove.

Iz kruga od 30 metara evakuisano je desetak građana koji tu žive.

U Štabu za vanredne situacije Bečeja nemaju tačnu procenu kada će bunar biti saniran, a neka očekivanja su da to može biti sutra, prenosi RTS.

Ekipe NIS došle da pomognu

Kompanija NIS dobila je molbu Opštine Bečej da pomogne u sanaciji arteškog bunara u ovoj opštini, koji nije u vlasništvu Kompanije, a na kome je, kako je Kompanija obaveštena, došlo do izbijanja vode i gasova.

- Kao i 2012. godine kada je došlo do slicne situacije, NIS će pružiti pomoć, kako bi sanacija bila izvršena u što kraćem roku, pa je tako na mesto događaja upućena vatrogasna jedinica NIS-a koja je u komunikaciji sa gradskom vatrogasnom jedinicom. Takođe, specijalna ekipa NIS-a izvršiće merenje gasova na lokaciji, dok je na mestu obezbeđena i oprema za rad u uslovima povećane koncetracije gasova - navodi se u saopštenju kompanije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading