KUVA SE ŠOK ZABRANA ZAPADA: Neće moći da igra na Vimbldonu?

Autor:

Sport

09.03.2023

07:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čeka se konačna odluka, hoće li biti kao prošle godine?

KUVA SE ŠOK ZABRANA ZAPADA: Neće moći da igra na Vimbldonu?

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Danil Medvedev

Iskusni britanski teniser Endi Marej dao je svoj sud o gorućoj teniskoj temi. Postavlja se pitanje da li će Vimbldon ove godine dozvoliti učešće ruskim i beloruskim teniserima, zbog agresije na Ukrajinu, a višestruki grend slem šampion smatra da su organizatori "u nebranom grožđu".

Endi je podvukao da razume bilo kakvu odluku koja bude na snazi, a prošle sezone važila je zabrane zbog koje je ATP rešio da ne računa bodove koje su teniseri osvojili na londonskoj travi.

Teško je dati pravi odgovor, razumem igrače koji nisu mogli da se takmiče prošle sezone, ali u isto vreme razumem i situaciju zbog koje je Vimbldon doneo takvu odluku. Koliko sam shvatio, ove godine će dobiti dozvolu da učestvuju i neću da poludim zbog toga. Ali, ako organizatori odluče da krene drugim putem, razumeću i to - reči su Mareja za "BBC".

 

 

Ukoliko stigne nova rampa iz Londona, na trećem grend slemu sezone ne bi bili u prilici da gledamo, između ostalih, finaliste Dubaija Danila Medvedeva i Andreja Rubljova, a na konačno rešenje ove situacije sačekaćemo još neko vreme. Podsećanja radi, ruska invazija na Ukrajinu počela je 24. februara 2022. godine i ne čini se da je primirje na vidiku...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading