MAREJ PROGOVORIO O RUSIMA I BELORUSIMA! Neću poludeti ako....

Autor:

Sport

08.03.2023

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski teniser Endi Marej nada se da će ATP dozvoliti učešće na predstojećem Vimbldonu igračima iz Rusije i Belorusije.

MAREJ PROGOVORIO O RUSIMA I BELORUSIMA! Neću poludeti ako....

Foto: Tanjug/AP

Endi Marej

Organizatori najprestižnijeg grend slema su prošle godine stavili zabranu na učešće ruskih i beloruskih tenisera, što je naišlo na podeljena mišljenja profeionalnih igrača.

Čelnici WTA i ATP su potom odlučila da za Vimbldon ne dodeljuju bodove za svoje rang liste, a organizatori su kažnjeni sa 1,4 miliona funti zbog zabrane teniserima da učestvuju.

- To je zaista teško i razumeo sam igrače koji nisu mogli da igraju prošle godine. Ali isto tako sam razumeo i situaciju zbog čega je organizatorima teško da donesu odluku. Koliko sam shvatio, biće im dozvoljeno da igraju i neću poludeti ako se to dogodi. Ali ako bi Vimbldon krenuo drugim putem, razumeo bih i to - rekao je Mari.

 

 

Takmičenje u Vimbldonu će se ove godine održati od trećeg do 16. jula, a titulu brani najbolji teniser sveta Novak Đoković.

Nekada prvi reket ATP-a je 2022. dobio nagradu od svetske teniske organizacije za humanitarni gest godine, pošto je svu zaradu od turnira na kojima je učestvovao donirao narodu i deci Ukrajine, a reč je o sumi od pola miliona funti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading