BRIDE OBRAZI! ŠAMAR ZA RUSIJU I BELORUSIJU iz Melburna!

Autor:

Sport

17.01.2023

11:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Organizatori teniskog turnira Australijan open zabranili su ruske i beloruske zastave tokom takmičenja, nakon što su gledaoci uneli više od jedne na tribine prvog dana prvog ovogodišnjeg Gren slem turnira.

BRIDE OBRAZI! ŠAMAR ZA RUSIJU I BELORUSIJU iz Melburna!

Foto: Tanjug/AP

Razlog za ovakvu odluku je to što je tokom meča prvog kola između Ruskinje Kamile Rakimove i Ukrajinke Katerine Baindl, na tribinama istaknuta ruska zastava, nakon čega je protestovao ukrajinski ambasador u Australiji Vasil Mirošničenko, prenosi AP.

- Naša početna politika je bila da navijači mogu da unose zastave, ali ne mogu da ih koriste da remete takmičenje - navodi se današnjem saopštenju Tenis Australija.

Politika australijskog teniskog saveza podrazumeva da je ruskim i beloruskim igračima dozvoljeno da se takmiče na turniru, ali samo kao "neutralnim" sportistima, odnosno njihova nacionalnost nije navedena ni u jednom zvaničnom rasporedu ili rezultatima, a zastave njihovih zemalja nisu prikazane ni na TV grafikama, navodi AP.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Australijan open

Ambasada Rusije u Australiji ocenila je danas da je odluka o zabrani ruske i beloruske zastave na teniskom Australijan openu, još jedan primer neprihvatljive politizacije sporta.

Ruska ambasada u objavi na Telegramu navodi da je, "pored već postojeće diskriminacije ruskih tenisera politikom 'neutralne zastave', teniski savez Australije sada otišao još dalje i odlučio da zabrani navijačima da ih podržavaju", prenosi list Izvestija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading