TO JE TO! Novak je GOAT! Izašla istorijska ATP lista

Autor:

Sport

27.02.2023

07:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više ne postoji nikakva dilema, sve je kristalno jasno.

TO JE TO! Novak je GOAT! Izašla istorijska ATP lista

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Kao i svakog ponedeljka, ATP je i ovog puta objavio novu rang listu, ali se ona od svih drugih ikada razlikuje po tome što je postala istorijska.

Na njoj je 378. nedelju na prvom mestu započeo Novak Đoković!

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Nole je na taj način prestigao legendarnu Štefi Graf, koja je sa 377 sedmica bila apsolutni vladar "belog sporta", kada su obe kategorije u pitanju.

Što se muškaraca tiče, Đoković je tu na prvo mesto večne liste dospeo pre skoro pune dve godine, kada je prestigao Rodžera Federera. Inače, Švajcarac je ostao na 310 nedelja vladavine.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rodžer Federer

Na najnovijoj ATP listi, Nole je prvi sa 6.980 bodova, ispred Karlosa Alkarasa koji ima 200 manje. Stefanos Cicipas zauzima treće mesto (5.805), dok je četvrti Kasper Rud (5.515).

Ostali igrači su daleko iza, a Top 10 redom kompletiraju Tejlor Fric, Andrej Rubljov, Danil Medvedev, Rafael Nadal, Feliks Ože-Alijasim i Holger Rune.

Što se ostalih srpskih igrača tiče, u Top 100 se nalaze još Miomir Kecmanović (31), Laslo Đere (55), Filip Krajinović (70) i Dušan Lajović (75).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading