RODŽEROVA "ČESTITKA" NOVAKU: Švajcarac PRERANO slavio, pa zbog Hrvata doživeo BLAM KARIJERE! (FOTO)

Autor:

Sport

21.02.2023

07:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od trenutaka koje bi Federer želeo da izbriše.

RODŽEROVA "ČESTITKA" NOVAKU: Švajcarac PRERANO slavio, pa zbog Hrvata doživeo BLAM KARIJERE! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Rodžer Federer i Novak Đoković

Rodžer Federer jedan je od najboljih tenisera u istoriji ovog sporta, ali i deo velike trojke koja je obeležila jednu čitavu eru, uz Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

I dalje se vodi velika borba oko toga ko je najbolji ikada, a trenutno je Švajcarac može se reći i ispao iz GOAT trke u kojoj su se našli i dalje aktivni Đoković i Nadal.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Đoković, Nadal i Federer

 

Đoković će narednog ponedeljka prestići legendarnu Nemicu Štefi Graf po broju nedelja na vrhu ATP liste kada se gledaju obe konkurencije, ali je, ne tako davno, Rodžer bio broj jedan u svetskom tenisu. Novak Đoković i Rodžer Federer su u centar pažnje javnosti dospeli 2021. godine kada je srpski as prestigao švajcarskog tenisera po broju nedelja na vrhu ATP liste. Nole ih je tada imao 311, a Rodžer 310, te je fotografija iz 2018. godine postala viralna i dobila na značaju.

O čemu se zapravo radi?

Te 2018. godine, u maju je Federer izgubio prvo mesto na ATP listi, ali je tri nedelje kasnije, 18. juna, ponovo zauzeo čelnu poziciju. Kako bi ostao na njoj trebao je da osvoji turnir u Haleu, u koji je doputovao kao četvorostruki šampion, a i uz seriju odličnih rezultata na terenima sa travnatom podlogom. Stigao je Federer do finala, dobio je na poklon tortu sa teniskim terenom i natpisom 311, ali tada je krenuo pakao.

 

 

Hrvat Borna Ćorić savladao ga je sa 7:6(6), 3:6, 6:2, ostavio ga bez titule, prvog mesta na ATP listi, a fotografija je u godinama koje su usledile postala viralna. Verujemo da bi Rodžer najviše voleo da se nikada nije ni desila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading