ARGENTINAC ZAGRMEO: Bliži se KRAJ ere "velike trojke", iako Đoković....

Autor:

Sport

15.02.2023

15:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove reči će podeliti teniski svet.

ARGENTINAC ZAGRMEO: Bliži se KRAJ ere "velike trojke", iako Đoković....

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer

Argentinski teniser Francisko Serundolo smatra da se bliži kraj eri velike trojke Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

- Nova generacija se probila na pozicije na vrhu. Na velikim turnirima imamo mnogo mladih finalista, povremeno i šampione poput Karlosa Alkarasa ili Danila Medvedeva. Era Nadala, Federera i Đokovića se bliži kraju, iako Đoković ima još nekoliko godina ispred sebe - rekao je on.

Serundolo kaže da je to dobra stvar za tenis.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Francisko Serundolo

- Više ne smatrate kako to nije moguće. Do pre par godina mogli ste da vidite Nadala, Đokovića, Federera, Marija, možda Del Potra... Dakle četiri, pet ili šest igrača koji su se ustalili, koje je bilo nemoguće pobediti na grend slemu i važnim turnirima. Sada imamo velike prilike, sa Alkarasom, Cicipasom, Rudom, mnogi od njih su mojih godina - istakao je Argentinac.

Za kraj, ukazao je veliko poštovanje najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću.

- On je najabolji teniser, broj jedan i šampion poslednjeg grend slema. Impresivan je sa svim tim što je osvojio, neverovatno je da i dalje želi da igra. Mnogo ga poštujem. Dobro je za tenis da nastavlja da igra na tom nivou i time nas tera da i mi nastavimo tako. Ako želimo da ga pobedimo, moramo da radimo i da napredujemo - zaključio je Serundolo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading