NOLE IH POTUKAO DO NOGU: Đoković im OTEO sve, Nadalu i Federeru ostale samo mrvice!

Autor:

Sport

19.02.2023

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brojke su neumoljive, već je jasno ko je GOAT!

NOLE IH POTUKAO DO NOGU: Đoković im OTEO sve, Nadalu i Federeru ostale samo mrvice!

Foto: Tanjug/AP

Osvajanjem desete titule na Australijan openu srpski teniser Novak Đoković se  izjednačio sa Špancem Rafaelom Nadalom po broju grend slem pehara (22), a pregledom najvažnijih statističkih parametara postalo je jasno da je sebi obezbedio status najboljeg igrača u istoriji "belog sporta".

Rafa je od Noleta uspešniji samo na Olimpijskim igrama, kao vlasnik zlatnog odličja, dok u svim ostalim kategorijama Srbin, ili dominira, ili je izjednačen sa njim.

Sa druge strane, švajcarski teniser Rodžer Federer ima par "aduta", poput ukupnog broja poena sakupljenih na turu (167,776 od 2008. godine), odnosno uzastopnih nedelja koje je proveo na čelu ATP liste (237).

Ipak, kada se sve sabere, uključujući i međusobni skor članova tzv. "velike trojke", jasno je da je Novak bez premca.

Republika

Foto: Printscreen

Novak šampion GOAT trke - rivalstvo "velike trojke" u brojevima

Đoković je, novim trijumfom u Melburnu, zasluženo povratio status svetskog broja 1, a samo čudo može da ga spreči da prestigne Štefi Graf, koja je sa 377 nedelja apsolutni svetski rekorder kao lider ATP liste.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading