ČUDESNA PRIČA HRVATA ROĐENOG U BEOGRADU: Izašao sa posla, pa ODRŽAO LEKCIJU Amerikancu!

Autor:

Sport

15.02.2023

09:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nestvaran podvig viđen je u Sjedinjenim Američkim Državama.

ČUDESNA PRIČA HRVATA ROĐENOG U BEOGRADU: Izašao sa posla, pa ODRŽAO LEKCIJU Amerikancu!

Foto: Printscreen/Youtube

Matija Pecotić

Da li ste čuli za tenisera po imenu Matija Pecotić?

Verovatno, poput većeg dela planete, niste. Ali, Hrvat rođen u Beogradu napravio je nestvaran podvig na turniru u Delrej biču. Ovaj 33-godišnji teniser savladao je Džeka Soka, nekadašnjeg top 10 igrača i to posle velikog preokreta (2:6, 6:4, 6:4), ali jedan podatak čini ovu pobedu još većom. Naime, Pecotiću je tenis samo hobi, a protiv Soka je ostvario prvi ATP trijumf ikada!

 

 

Matija je postao profesionalni igrač 2014. godine, a najbolji plasman mu je bilo 206. mesto na ATP listi (trenutno je 784). Već dve godine posle debija je morao da stopira karijeru zbog zdravstvenih problema i tada je fokus usmerio na obrazovanje. Upisao je Harvardovu poslovnu školu, diplomirao nakon tri godine, a kasnije se i zaposlio kao direktor tržišta kapitala u investicionoj kompaniji "Wexford Real Estate Investors". 

Tenis igra povremeno, iz hobija, sada je uspeo je da se kvalifikuje za glavni žreb turnira u Delrej biču i već u prvom kolu načini neverovatan uspeh.

- Morao sam da ranije izađem sa posla da bih igrao meč. Poslao sam mejl celom tim i šef me je pustio. Moraću da ga pitam da mi da slobodan dan i sutra - rekao je Matija Pecotić, koji će se u drugom kolu sastati sa Markosom Gironom.

Dakle, rekreativac je izašao sa posla i savladao profesionalca - podvig vredan pažnje. Da li će Pecotić nastaviti da sanja svoj san ostaje da se vidi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading