NOVAK U AMERICI VEĆ U MARTU? Jedan podatak DAJE NADU!

Autor:

Sport

09.02.2023

08:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li će Đoković zaigrati već na turniru u Indijan Velsu?

NOVAK U AMERICI VEĆ U MARTU? Jedan podatak DAJE NADU!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, fenomenalno je počeo 2023. godinu.

Nole je na dominantan način osvojio Australijan open po deseti put, u finalnom meču održao je čas tenisa Grku Stefanosu Cicipasu kog je savladao sa 3:0 (6:3, 7:6, 7:6) i vratio se na vrh ATP liste.

Takođe, stigao je i do 22. grend slem trofeja te se na taj način izjednačio sa Rafaelom Nadalom i nastavio GOAT trku. Da li će do kraja sezone biti poznato ko je najbolji teniser u istoriji? Odgovor na ovo pitanje zavisi i od toga gde će Novaku biti dopušteno da se takmiči.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Zbog pravila o ulasku nevakcinisanih stranaca u Sjedinjene Američke Države Novak bi mogao da propusti turnire u Indijan Velsu i Majamiju koji su na programu u martu i aprilu. Predsednik države Džo Bajden najavio bi da bi mere mogle da popuste tek 11. maja što je dosta kasnije, pa bi Đoković u Americi mogao da zaigra tek u avgustu i septembru.

Ipak, nada da će Đoković igrati i na narednim turnirima ipak postoji, a podatak da se prvi reket sveta nalazi među prijavljenim teniserima za Indijan Vels definitivno može da raduje sve njegove fanove.

 

 

Takođe, direktor turnira u Indijan Velsu Tomi Has istakao je da organizatori rade sve što je u njihovoj moći kako bi Noleta doveli u Kaliforniju, a uz Novaka, na listi prijavljenih tenisera su svi najbolji svetski igrači uključujući i trenutno povređenog Rafaela Nadala.

Ovo je, naravno, samo preliminarna lista prijavljenih i ne mora da znači da će se Novak pojaviti u Indijan Velsu, ali je svakako podatak koji daje nadu da bi Srbin mogao da zaigra na turniru koji će se održati od šestog do 19. marta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading