ĐOKOVIĆ BLIZU OGROMNOG REKORDA: Samo Nadal stoji na putu do VEČNOSTI!

Autor:

Sport

08.02.2023

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser ide ka ispisivanju nove stranice istorije u tenisu.

ĐOKOVIĆ BLIZU OGROMNOG REKORDA: Samo Nadal stoji na putu do VEČNOSTI!

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal i Novak Đoković

Novak Đoković je stigao do 22. grend slem trofeja, nakon što je u finalu Australijan opena savladao Stefanosa Cicipasa sa 3:0.

Na taj način, Srbin je uspeo da osvoji i deseti trofej u Melburnu, čime je postao tek drugi igrač u istoriji koji je na jednom velikom turniru stigao do dvocifrenog broja trofeja, pošto je Rafael Nadal 14 puta osvajao Rolan Garos.

Trijumfom protiv Cicipasa, Novak je smanjio razliku u odnosu na Španca kada se gledaju pobede protiv nekog od Top 10 igrača na jednom grend slem turniru.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je deset puta podizao trofej u Melburnu

Naime, Nadal je čak 32 puta pobedio igrača iz najboljih deset na Rolan Garosu, po čemu je i dalje na vrhu te liste. Iza njega se nalazi Đoković, koji je na Australijan openu uspeo da 25 puta porazi nekog iz vodećih deset na listi. Lista najboljih pet izgleda ovako:

1. Rafael Nadal – 32 (Rolan Garos)

2. Novak Đoković – 25 (Australijan open)
3. Rodžer Federer – 21 (Australijan open)
4. Rodžer Federer – 19 (Vimbldon)
5. Ivan Lendl – 19 (US open)

Trenutno Španac beži Đokoviću sedam pobeda, pa deluje da će Srbin teško uspeti da obori i ovaj rekord. Ipak, Novak deluje da je spreman da igra još nekoliko godina, a ukoliko se poklope neke kockice, vrlo lako može da se desi da na kraju karijere Đoković bude ispred Nadala i u ovom parametru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading