ZVANIČNO: Đoković POKORIO Australiju!

Autor:

Sport

27.01.2023

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak se osamio na vrhu liste, Srbija čeka 28. vezanu pobedu u Melburnu.

ZVANIČNO: Đoković POKORIO Australiju!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković zvanično je postao rekorder Australijan opena. Polufinalni trijumfom nad Amerikancem Tomijem Polom, Nole je vezao 27. pobedu u Melburnu, čime je pretekao legendarnog Andrea Agasija.

Agasi je u periodu od 2000. do 20004. godine nanizao 26 slavlja, a taj rekord držao je do srede, kada se Srbin najpre izjednačio sa njim, da bi ga danas i prestigao.

 

 

Podsetimo da se Novak plasirao u deseto australijsko grend slem finale, a prethodnih devet puta bio je uspešan u borbi za titulu.

Ovoga puta će Grk Stefanos Cicipas pokušati da mu "pomrsi račune", ali kako igra Đoković šanse za tako nešto su svedene na domen teorije. Naročito sada, kada je povreda zadnje lože prošlost.

Takođe, Srbin će u nedelju učiniti sve što je u njegovoj moći da se okiti 22. "slemom", čime bi se na večnoj listi izjednačio sa Špancem Rafaelom Nadalom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading