ĐOKOVIĆ ILI CICIPAS? Nedelja je DAN D!

Autor:

Sport

27.01.2023

08:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na pomolu epska bitka u Melburnu, na talonu je grend slem pehar, ali i prvo mesto na ATP listi.

ĐOKOVIĆ ILI CICIPAS? Nedelja je DAN D!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Stefanos Cicipas

U nedelju je na programu spektakularno finale Australijan opena, koje će najverovatnije doneti smenu na vrhu ATP liste. Grčki teniser Stefanos Cicipas savladao je Rusa Karena Hačanova u četiri seta, a ako ostvari još jednu pobedu u Melburnu, steći će status svetskog broja 1.

Ipak, nešto se pita i Novak Đoković. Srbina najpre čeka polufinalni okršaj sa Amerikancem Tomijem Polom, a ukoliko upiše još jedan trijumf, imaće priliku da se vrati na tron, na kome je proveo 373 nedelje.

 

 

Aktuelni broj 1, Španac Karlos Alkaras, odustao je od učešća na Australijan openu zbog povrede, a njegova jedina šansa da ostane najbolji na svetu je Polovo slavlje na Rod Lejver areni, što je u domenu teorije.

Na pitanje o mogućnosti da postane najbolji na svetu, Atinjanin je imao "urnebesan odgovor".

- Sviđa mi se taj broj - nasmejao je sve Cicipas u Melburnu posle pobede nad ruskim igračem, a potom je dodao:

 

 

- Sve je na meni, to je singl, broj jedan - reči su Grka, koji je zadovoljan što konce sudbine drži u sopstvenim rukama.

Podsećanja radi, srpski i američki teniser će odmeriti snage od devet časova i 35 minuta, a to će ujedno predstavljati Tomijev debi u polufinalu grend slema.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading