CICIPAS ČEKA ĐOKOVIĆA U FINALU AUSTRALIJAN OPENA: Grk se KOCKAO na Rod Lejver areni, ali ipak ELIMINISAO Hačanova!

Autor:

Sport

27.01.2023

08:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčki teniser stigao do same završnice Otvorenog prvenstva Australije.

CICIPAS ČEKA ĐOKOVIĆA U FINALU AUSTRALIJAN OPENA: Grk se KOCKAO na Rod Lejver areni, ali ipak ELIMINISAO Hačanova!

Foto: Tanjug/AP

Dominacija Cicipasa na Rod Lejver areni

Grčki teniser Stefanos Cicipas obezbedio je plasman u finale Australijan opena. Treći nosilac u Melburnu na Rod Lejver areni nadigrao je Rusa Karena Hačanova rezultatom 3:1.

Po setovima je bilo 7:6 (2), 6:4, 6:7 (6), 6:3, a polufinalni susret trajao je tri časa i 24 minuta.

 

 

Grk će imati dupli motiv u finalu jer će se, pored borbe za grend slem pehar, ono igrati i za prvo mesto na ATP listi, a kasnije tokom dana saznaćemo da li će mu rival biti Novak Đoković ili Amerikanac Tomi Pol.

Cicipas je prvi period igre dobio u taj-brejku koji je odigrao na maestralan način. Grčki igrač je stekao tri mini-brejka viška (6:1), a potom je realizovao drugu set loptu za 1:0.

 

 

Stefanos je duplirao prednost pošto je oduzeo servis Hačanovu u samoj završnici drugog seta za 5:4, a onda je bez problema potvrdio stečeni brejk viška.

 

 

Na krilima sjajne završnice drugog, Cicipas je u istom ritmu počeo i treći set. Ekspresno je napravio novi brejk, a potom je rutinski čuvao svoj servis sve do momenta kada je trebalo da odservira za pobedu. Tada mu je ruka "zadrhtala", ruski teniser je iskoristio ukazanu priliku, pa je poravnao rezultat na 5:5.

 

Na kraju je sve rešeno drugim taj-brejkom, a duže nerve imao je Hačanov. Cicipas je stekao osetniju prednost na 5:3, potom i dve meč lopte koje nije uspeo da iskoristi.

Ruski igrač je treći period igre okončao sa četiri vezana poena vrativši se u igru.

Ono što je propustio u trećem, nije u četvrtom intervalu igre. Cicipas ga je otvorio brejkom, a brzo je poveo i sa 3:0. Stečeno vođstvo sačuvao je do samog kraja, te je konačno slomio otpor Rusa.

Finale Otvorenog prvenstva Australije na programu je u nedelju, a duel Đoković - Pol zakazan je za devet časova i 30 minuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading