NOVAK OSVAJA PEHAR: Od igrača koji su i dalje na turniru, NIKO NE MOŽE da ga POBEDI

Autor:

Sport

22.01.2023

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je jasno kao dan.

NOVAK OSVAJA PEHAR: Od igrača koji su i dalje na turniru, NIKO NE MOŽE da ga POBEDI

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković tokom meča sa Karbaljesom Baenom

Završena je prva nedelja Australijan opena. U muškom singlu su odigrana četiri meča osmine finala, dok su preostala četiri na programu u ponedeljak.

To znači da je u borbi za pehar ostalo 12 tenisera, od kojih je jedan Novak Đoković.

Nole je protiv preostalih 11 igrača u karijeri igrao 39 puta, a ostvario je 31 pobeda i osam poraza. Međutim, interesantno je da od njih nijednom nije izgubio na grend slem turnirima, odnosno da je trijumfovao u svih devet mečeva.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Već smo pisali o tome da srpski as nije nijednom igrao protiv Aleksa De Minora, a isti slučaj je i kada su u pitanju Jirži Lehečka, odnosno američki trio Tomi Pol, Džefri Džon Volf i Ben Šelton.

Na grend slem turnirima se Novak nije sastajao sa Andrejom Rubljovim, protiv koga ima ukupan skor 2-1, kao ni Sebastijanom Kordom koga je nedavno pobedio u prvom i za sada jedinom međusobnom meču.

Prema tome, svih devet grend slem pobeda je Đoković izvojevao protiv ostala četiri tenisera. U pitanju su Roberto Bautista-Agut (9-3 ukupno, 4-0 grend slemovi), Stefanos Cicipas (10-2, 2-0), Karen Hačanov (8-1, 2-0) i Holger Rune (1-1, 1-0).

Podsetimo, Nole će u ponedeljak od 9 sati po srednjeevropskom vremenu igrati meč osmine finala protiv De Minora, a ukoliko ga eliminiše u četvrtfinalu će ga sačekati bolji iz duela Rubljov - Rune.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading