ŠOK U MELBURNU! Ponovo u CENTRU AFERE - preti mu IZBACIVANJE pred završnicu Australijan opena?

Autor:

Sport

24.01.2023

13:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije dobro prošao uprkos pobedi u prethodnom kolu.

ŠOK U MELBURNU! Ponovo u CENTRU AFERE - preti mu IZBACIVANJE pred završnicu Australijan opena?

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karen Hačanov

Ruski teniser Karen Hačanov plasirao se u polufinale teniskog turnira u Melburnu, pošto je danas savladao Sebastijana Kordu u meču četvrtine finala Australijan opena, nakon što mu je Amerikanac predao duel.

Ipak, nije sve tako sjajno za Karena, koji se suočava sa teškim optužbama, nakon što je Teniski savez Azerbejdžana naložio Međunarodnoj teniskoj federaciji (ITF) da sprovede akciju protiv ruskog tenisera.

Naime, razlog je podrška koju je Rus poslao Republici Arcah, azerbejdžanskoj pokrajini Nagorno-Karabah, u kojoj uglavnom žive Jermeni i koja je proglasila nezavisnost.

To je izazvalo rat u trajanju od tri godine početkom devedesetih godina prošlog veka, a nakon dve decenije pod kontrolom Jermenije, Azerbejdžan je opet zauzeo velike delove ovog regiona 2020. godine.

Hačanov je nakon svog trijumfa napisao  na TV kameri "Ostani snažan Arcah", a svoj potez je objasnio kao izraz poštovanja svojim jermenskim korenima.

Azerbejdžanske teniske vlasti su odmah pisale ITF-u zahrevajući kaznu protiv Hačanova, a sada je na Međunarodnoj teniskoj federaciji da donese odluku. Pošto je u pitanju Rus, nikakva odluka ne bi trebala da čudi.

Podsetimo, Karen Hačanov je cenu toga što je Rus već platio na prošlogodišnjem Vimbldonu, kada mu je bilo zabranjeno da učestvuje na teniskom turniru u Londonu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading