LOŠA VEST ZA NOVAKA: Đoković nije PRVI FAVORIT u Melburnu posle ovoga!

Autor:

Sport

22.01.2023

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatan meč na Rod Lejver areni.

LOŠA VEST ZA NOVAKA: Đoković nije PRVI FAVORIT u Melburnu posle ovoga!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se u četvrtfinale Australijan opena, nakon što je posle četiri sata igre savladao Italijana Janika Sinera sa 3:2 (6:4, 6:4, 3:6, 4:6, 6:3).

Videli smo meč dostojan derbija dana, ali i cele runde, iako nije tako delovalo posle prva dva seta, kada je Grk stigao do velike prednosti. Ipak, mladi Siner se nije predavao, stigao je do izjednačenja, pa je zapretio Cicipasu da će uraditi ono što je Novak Đoković uradio njemu na Vimbldonu, kada je srpski teniser okrenuo sa 0:2 na 3:2.

Ipak, Cicipas je na kraju uspeo da opravda ulogu blagog favorita u ovom meču, iskoristio je svoje veće iskustvo, pa mu je na kraju brejk u šestom gemu poslednjeg seta bio dovoljan da upiše veliku pobedu i obezbedi plasman među najboljih osam tenisera na Australijan openu.

Cicipas ostaje najviši nosilac na turniru, odnosno najbolje plasirani teniser od preostalih igrača, pošto je treći nosilac, dok je Novak Đoković četvrti.

Grk će u četvrtfini finala igrati protiv najvećeg iznenađenja ovog turnira, Čeha Jirija Lehecke, koji je danas tokom dana savladao Ože-Alijasima i obezbedio sebi veliki skok na ATP listi. U drugom četvrtfinalnom duelu gornje strane žreba igraće Sebastijan Korda i Karen Hačanov, pa je jasno da je Cicipas najveći favorit iz tog dela žreba da stigne do velikog finala i potencijalnog finala protiv Novaka Đokovića.

Novak će na teren sutra od 9 sati, a rival će mu u meču osmine finala biti jedini preostali domaći teniser u glavnom žrebu Aleks de Minor, a meč će naravno biti odigran na Rod Lejver areni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading