NE ČAMI IČ SI TUJ, SE IZVLAKUJ, SG ĆE TEPAM SMIZI! Poruka pukovnika Stojiljkovića srušila internet: Avaksi su presreli tajnu komunikaciju, ALI NIKAD NISU USPELI DA JE DEŠIFRUJU!

Autor:

Vesti

22.01.2023

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na društvenim mrežama objavljena je zanimljiva priča o presretnutoj komunikaciji pukovnika avijacije poreklom iz Vranja i njegovog prijatelja komadanta tenkista iz Surdulice uoči NATO bombardovanja 1999. godine.

NE ČAMI IČ SI TUJ, SE IZVLAKUJ, SG ĆE TEPAM SMIZI! Poruka pukovnika Stojiljkovića srušila internet: Avaksi su presreli tajnu komunikaciju, ALI NIKAD NISU USPELI DA JE DEŠIFRUJU!

Foto: printscreen

Radnja anegdote koja sledi smeštena je u februar 1999. godine, mesec dana pre početka NATO bombarodavanja Savezne Republike Jugoslavije 24. marta.

Kako se objašanjava u tvitu koji je pobrao mnoge lajkove i simpatične komentare, američki avioni Avaks uspeli da presretnu komunikaciju između pukovnika Stojiljkovića i komadanta tenkista Živaljevića, ali nikada nisu uspeli da dešifruju tajnu poruku koja je iz Batajnice upućena na planinu Paštrik.

- Bale simo moj, ne čami ič si tuj, se izvlakuj, sg će tepam smizi - navodno je stajalo u misterioznoj poruci nad kojom je NATO komanda ostala do dabašnjeg dana zadubljena pokušavajući da pronikne u njeno stvarno značenje.

 

 

Kako se navodi u objavi koja je naslovljena sa "I mi Apače za trku imali", doslovan prevod koji je zbunio sve u Alijansi glasi:

Brate moj, ne čekaj više tu! Izvlači se. Napašću Migovima - navodi se u objavi.

Tragom ove simpatične priče koja između ostalog govori i o bogatstvu srpskog jezika, Republika je kontaktirala neposredne učesnike u odbrani zemlje, koji ne odbacuju mogućnost da je bilo i takvih pokušaja da se prevari NATO pakt, baš kao što je u nekoliko navrata i zaista bio nasamaren maketama tenkova, aviona...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading