NA 9.JANUAR ROĐENA MILICA RAKIĆ: Ime dobila po simbolu stradanja tokom NATO agresije na Srbiju

Autor:

Svet

11.01.2023

20:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republika Srpska na svoj 31. rođendan dobila je najljepši poklon - 32 najmlađa stanovnika.

NA 9.JANUAR ROĐENA MILICA RAKIĆ: Ime dobila po simbolu stradanja tokom NATO agresije na Srbiju

Foto: Shutterstock

Jedna od tih beba je i devojčica Milica Rakić. Rođena je istog datuma kada i njena imenjakinja i rođaka koja je tragično stradala 1999. godine od NATO bombi u Batajnici kod Beograda.

Deveti januar za porodicu Rakić doneo je posebnu radost. U jutarnjim časovima slavili su rođendan otadžbine, a isti dan i rođenje ćerke. Milica je rođena na isti dan kao i njena rođaka, po kojoj je i dobila ime, a koja je život izgubila u NATO bombardovanju 17. aprila 1999. godine u Batajnici, prenosi RTRS.

Republika

Foto: Promo foto

Milica Rakić

 

Ogromna je povezanost između moje Milice i one Milice. Prvo po imenu, drugo po datumu rođenja, a treće po korenima. Svima nam je drago i iskreno smo počastvovani, jer je to devojčica koja je mučena i koja nas sve podseća na veliko stradanje Srba – kaže Miličina mama Maja Rakić.

Porodica Rakić potiče iz sela Kolunić kod Petrovca. O tragičnoj sudbini njihove, tada trogodišnje rođake Milice Rakić, pisao je ceo svet. A 24 godine posle, u Rakićima je rođena još jedna Milica. Tako od ove godine, Rakići 9. januara slave dva rođendana.

Sve nas je zatekla vest jer je Milica na svet trebalo da dođe dva dana kasnije. Sveti Stefan je veliki svetac i veseo dan za sve nas, a još više jer je to sećanje na pokojnu Milicu – ističe otac Milan.

Na najvažniji datum Republike Srpske na svet su stigla 32 najmalađa stanovnika. Predsednik Milorad Dodik bebama rođenim na Dan Republike, darovao je zlatnik, jer, je i budućnost Republike Srpske u rađanju.

Samo na taj način možemo sačuvati našu otadžbinu i opstanak srpskog naroda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading