NEZAPAMĆEN ŠAMAR ZAPADU: Istočni blok ODUVAO ostale - NESTVARNA situacija u Melburnu!

Autor:

Sport

24.01.2023

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dominacija je sve veća i veća.

NEZAPAMĆEN ŠAMAR ZAPADU: Istočni blok ODUVAO ostale - NESTVARNA situacija u Melburnu!

Foto: Tanjug/AP

Australijan Open

Australijan open, prvi grend slem u sezoni, polako ulazi u svoju završnu fazu, a trenutno su poznata dva učesnika polufinala u muškoj i ženskoj konkurenciji, dok ćemo ostatatak polufinalista saznati sutra, kada se završe svi mečevi.

Međutim, i bez sutrašnjih duela, situacija u Melburnu je sasvim jasna. Teniseri sa istoka Evrope su poptuno oduvali konkurenciju sa Zapada i poslali jasnu poruku da će dominirati u godinama koje dolaze.

Naime, u polufinalu muške konkurencije, u gornjem delu žreba, imaćemo okršaj Grka Stefanosa Cicipasa i Rusa Karena Hačanova. Takođe, u donjoj polovini, jedan par čine Srbin Novak Đoković i Rus Andrej Rubljov, pa je jasno da će tri pravoslavca učestvovati u polufinalu. Čast momaka sa Zapada će braniti bolji iz duela u kom se sastaju dva Amerikanca, Tomi Pol i Ben Šelton.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković će igrati sutra protiv Andreja Rubljova od 09:30

Sa druge strane, sličnu situaciju imamo i kod žena. Za sada su poznate dve učesnice polufinala, a za mesto u finalu će se boriti Elena Ribakina, rođena u Moskvi, koja nastupa za Kazahstan, kao i Vika Azarenka, predstavnica Belorusije.

Ništa bolje zapadnjaci nisu prošli ni u donjem delu žreba, pošto su u konkurenciji ostale Poljakinja Linet i Čehinja Pliškova, odnosno još jedna Beloruskinja Sabalenka, koja će igrati sa Donom Vekić, predstavnicom Hrvatske.

Finala su na programu za vikend. Žensko finale je zakazano za subotu ujutru, dok je muško u nedelju, u 9 časova i 30 minuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading