NOVAČE, JESI LI ZA PUTINA? Ukrajinski ambasador podigao VELIKU BURU - "Zabranite mu da dođe na Rod Lejver arenu"!

Autor:

Sport

27.01.2023

08:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strasti u Melburnu se ne smiruju, Srbi su im "trn u oku".

NOVAČE, JESI LI ZA PUTINA? Ukrajinski ambasador podigao VELIKU BURU - "Zabranite mu da dođe na Rod Lejver arenu"!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Gest Srđana Đokovića, koji je plasman njegovog sina u polufinale Australijan opena proslavio uz rusku zastavu sa likom Vladimira Putina, navukao je veliki gnev na Novaka.

U međuvremenu, Srđan je odlučio da polufinalni susret ne posmatra iz lože Rod Lejver arene, a tim povodom oglasio se i ukrajinski ambasador u Australiji Vasil Mirošničenko, koji je priželjkivao takav "rasplet".

To je nedopustiva sramota za turnir. Mora da bude sankcija... Važno je i pitati Novaka Đokovića za mišljenje o ovoj situaciji. Da li podržava Putina? Da li podržava rat u Ukrajini? Šta misli o podršci svog oca? - poručio je ukrajinski ambasador Mirošničenko i potom dodao:

- Sada je na Savezu da preduzme naredne korake. Mislim da je dobra ideja da ga ne puste na stadion, ne znam kako je moguće da tako nešto kaže kada zna šta Rusi rade u Ukrajini, kada zna koliko ljudi je ubijeno, silovano i mučeno i šta sve rade civilima - naveo je Ukrajinac.

Republika

Foto: Starsport

Hajka na Novaka zbog Srđana ne prestaje

U razgovoru za "Herald San", pošto je govorio za brojne medije, Mirošničenko je dodao da je "čitav Australijan open od početka bio kontroverzan", istakavši da nije trebalo da učestvuju teniseri iz Rusije. "Đoković je teniski superstar, najpoznatiji teniser na svetu, tako da je veoma razočavarajuće videti što njegov otac podržava Rusiju".

Podsetimo, početak susreta Đoković - Pol zakazan je za devet časova i 30 minuta, a Nole će pokušati da se plasira u svoje deseto finale u Melburnu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
SIN LOVCA NA MEDVEDE

27.01.2023 09:07

Ukrajinskom ambasadoru leže na duši Aleja Andjela iz Dombasa, kada su 2014-2022 Ruska deca zverski ubijana Ukrajinskom rukom.