SMRTNA KAZNA BI MU BILA NAGRADA! Četiri godine od stravičnog ubistva, Miloša ubio Neđeljko nasred ulice iako ga nikada pre toga nije video!

Autor:

Hronika

27.01.2023

08:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica Mileusnić zavijena je u crno pre 4 godine kada je studenta iz Čačka ubila osoba koja ga pre toga nije ni poznavala.

SMRTNA KAZNA BI MU BILA NAGRADA! Četiri godine od stravičnog ubistva, Miloša ubio Neđeljko nasred ulice iako ga nikada pre toga nije video!

Foto: facebook.com/printscreen

Miloš Mileusnić (24), studenta iz Čačka, ubijen je pre tačno četiri godine kada ga je kihinjskim nožem izbo Neđeljko Đurović u Beogradu.

Đurović je tog dana izašao sa namerom da ubije nekoga i slučajno je naišao tog jutra na mladića koga nikada pre toga nije video. Za taj zločin Đurović je osuđen na 35 godina robije.

- Za ubicu mog sina smrtna kazna bi bila nagrada! Ovako neka 35 godina živi u četiri zida i nek gleda gde mu dani i život prolazi. Mog Miloša ništa ne može vratiti. Život nam je stao pre četiri godine. Znate kako to sad izgleda. Ulicom ide čovek bez srca i duše. Svaki dan odem na Milošev grob, zapalim sveću, počistim ga, malo posedim i vratim se kući - ispričao je Milošev otac Goran Mileusnić za Telegraf.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Goran Mileusnić

Ni posle 4 godine porodica ne zna šta je bio motiv ovog zločina.

- Gledao sam tog Neđeljka na sudu. Nikakvu emociju nije pokazao ni trunku empatije. Uvek sam se pitao šta taj mladić ima u grudima. Ni nakon ovih godina ne znam zašto mi je ubio dete. Moj Miloš je bio mladić za primer. Taj mrava ne bi zgazio....- nastavlja Goran.

On navodi i da je za njega vreme stalo tog dana kada je video mrtvog sina. Vreme prolazi, kaže, ali kao da se juče sve desilo.

Tog 27. januara 2019. godine bio je kod kuće kada ga je prijatelj pozvao i rekao: "Jesi li čuo, Miloš ti je ubijen?!"

Republika

Foto: Privatna arhiva

Miloš Mileusnić

- Taj dan nikada neću zaboraviti. Posle toga kreće borba na sudu koja pojačava sve te rane i produbljuje ih. Dve i po godine trajalo je suđenje. Svaki odlazak na ročište bio je kao da mi ponovo ubijaju dete - tvrdi Mileusnić.

- Na prvom ročištu sam prvi put video ubicu mog sina. Uneo mi se u lice i rekao: "Šta je bilo!?" U tom momentu osećao sam se kao da sam i ja bio mrtav. Nisam mogao da se pomerim. Ljudi pomisle ubiću ga, da imam nož isekao bih ga... Ali to vam je takav gubitak snage, takva depresija da vam ne mogu opisati. A Neđeljko je bio bezosećajan i ponašao se kao da se ništa nije dogodilo - dodao je.

Goran kaže da je tokom čitavog procesa bio u strahu da će ubica za zločin dobiti minimalnu kaznu.

Republika

Foto: facebook.com/Milos Mileusnic

Miloš Mileusnić

- Strepeo sam da li će dobiti 10 ili 15 godina... Bio sam zaokupljen samo da za ubistvo mog deteta ne dobije 15 godina...- kaže Goran.

- Nakon što je kuhinjskim nožem dugačkim 19 centimetara ubio moje dete, otišao je u piljaru i platio krvavom nočanicom. Policiju je odveo na mesto gde je bacio nož. Sve kamere su ga snimile - priča Mileusnić kome pogled ide ka slici sina koja se nalazi u sobi.

Najviše ga potresa činjenica da mu je sin umro u bolovima, ističe Goran.

- Čuo sam da je sam sebe hrabrio rečima: "Izdrži, izdrži..." Međutim, kao medicinski radnik znao sam da nije bilo šanse da preživi - dodaje Mileusnić.

Jutra bez Miloša mu najteže padaju, kazao je otac ubijenog mladića.

Republika

Foto: instagram.com/djurovic_nedjeljko

Neđeljko Đurović

- Uveče se nadam da ću zaspati i da se neću probuditi - kaže Mileusnić i dodaje da mu je stalno pred očima slika mrtvog sina.

- Video sam ga kako leži u kovčegu. Prekrštenih ruku. Bio je isto tako lep... - jedva izgovara Mileusnić i dodaje "poljubite sina, zatvorite kovčeg i to vam je to".

- Radost u život nam unosi ćerka koja će u martu postati mama jedne devojčice. Nazvaćemo je po Miloševoj devojci Katarini. Danas cemo se svi ponovo skupiti. Godišnjica je ubistva. Doći će i Katarina, ali i svi Miloševi drugovi - kaže Goran, ali rana u grudima ostaje za ceo život.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading