SRĐANOV GEST ŠTETI NOVAKU! Britanci se ponovo obrušili na Srbina!

Autor:

Sport

26.01.2023

14:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nole je udarna vest u svetskim medijima pred završnicu Australijan opena.

SRĐANOV GEST ŠTETI NOVAKU! Britanci se ponovo obrušili na Srbina!

Foto: Starsport

Hajka na Novaka Đokovića od strane zapadnih medija ne jenjava, a kako se Srbin bliži osvajanju desetog pehara na Australijan openu, udari su sve jači. Poslednji u nizu dolazi od Britanaca, preciznije "Dejli mejla", koji se detaljno bavio kontroverzama oko Noleta, dok su njegovi uspesi na teniskom terenu tek pomenuti.

Ipak, pošteno je reći da im je povod ovoga puta dao Novakov otac Srđan, koji je povukao, najblaže rečenu, čudan potez usred takmičenja u Melburnu. On je snimljen kako slavi sa ruskom zastavom i likom Vladimira Putina, što je "neoprostiv greh" u jeku rata u Ukrajini.

Srđanovo ponašanje je kontraproduktivno jer navlači dodatan gnev na Noleta u trenucima kada su mu potrebne još samo dve pobede da stigne Španca Rafaela Nadala po broju grend slem titula (22).

Njegov gest osudio je i bivši ukrajinski teniser Aleksandar Dolgopolov, koji je putm Tvitera pozvao Australijance da Đokovićevog oca "proteraju iz Melburna".

"Dejli mejl" je na sličnom tragu, a osim Srđana, podrobno se bavio onim što zovu "Novakovi gafovi" na Rod Lejver areni.

 

"Dejli mejl" dalje podseća na Đokovićeve svađe sa navijačima na Rod Lejver areni, posebno sa pojedincem koji ga je vređao tokom celog meča sa Encom Kuakoom, u vidno alkoholisanom stanju.

Takođe, "sporan" je i način na koji je Srbin iskoristio pauzu za toalet u prvom kolu AO, kada je u tri seta nadigrao Španca Karbeljasa Baenu, uz nezaobilazno izražavanje sumnje u povredu velikana.

Nole se našao na stubu srama i zbog navodnog kršenja pravila Australijan opena, usled nedozvoljene komunikacije sa svojim boksom.

Bilo kako bilo, Novak se do sada već pomirio da nikada neće biti miljenik Zapada, a ostale su mu još dve prepreke u Melburnu koje će pokušati da preskoči kako bi još jednom celom svetu pokazao da se radi o najboljem igraču u istoriji tenisa. Prva ga čeka u petak ujutru, a reč je o američkom asu Tomiju Polu...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading