ĐOKOVIĆ KAO BRZI VOZ: Novak rutinski SRUŠIO Pola i zakazao susret sa Cicipasom u finalu AO!

Autor:

Sport

27.01.2023

09:00 >> 12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajna predstava našeg igrača koji je sebi rezervisao mesto u nedeljnom finalu.

ĐOKOVIĆ KAO BRZI VOZ: Novak rutinski SRUŠIO Pola i zakazao susret sa Cicipasom u finalu AO!

Foto: Tanjug/AP

Đoković slavi pobedu nad Polom

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u veliko finale Australijan opena, pošto je sa 3:0 (7:5, 6:1, 6:2) savladao Amerikanca Tomija Pola.

Bio je Đoković daleko od svoje najbolje igre, imao je puno grešaka, pogotovo u prvom setu, ali i to mu je bilo sasvim dovoljno da izbori plasman u finale.

Od samog starta je bilo jasno da Đoković nije najbolje ušao u meč, puno je grešio, ali je i pored takve igre stigao do vođstva od 5:1 u prvom setu. Ipak, u tom trenutku je Novak doživeo pomračenje, izgubio je čak četiri gema u nizu, pa je Pol stigao do 5:5. Ipak, to je bilo sve što je Amer uradio u ovom meču.

 

 

Đoković je zatim osvojio 14 od narednih 17 gemova i ubedljivo stigao do velikog finala. Ključan je bio brejk u 12. gemu prvog seta, kada je Srbin osvojio prvi deo igre, a do kraja je bilo samo odrađivanje posla.

Nije imao šanse Pol ni u drugom ni u trećem setu, pa je Novak za malo više od dva sata stigao do nedeljnog finala, gde će igrati protiv Stefanosa Cicipasa.

Novak Đoković - Tomi Pol

3:0 (7:5, 6:1, 6:2)

Tok meča:

Tok trećeg seta:

6:2 - KRAJ MEČA: Đoković je savladao Tomija Pola i plasirao se u veliko finale Australijan opena, gde ga čeka duel sa Stefanosom Cicipasom!

5:2 - Uspeo je Pol da dodatno smanji rezultat u ovom setu, ali sada Novaka čeka servis gem za osvajanje seta.

5:1 - Novi sjajan gem srpskog igrača, koji je sada na samo gem do velikog finala. Čini se da Pol više nema nikakve šanse.

4:1 - Uspeo je Pol da se upiše i u trećem setu, smanjio je Novakovu prednost na 4:1.

4:0 - Novi gem za Novaka, koji je sada na dva gema od pobede. Imao je Pol brejk-loptu u ovom gemu, ali ju je Novak spasao sjajnim forhendom, a zatim je stigao i do gema.

3:0 - Đoković pravi novi brejk, kraj meča je sve bliži. Novak crta po terenu, dok se čini da se Amerikanac predao pre kraja.

2:0 - Sve je sigurniji Novak u gemovima na svoj servis, pa je tako i u ovom prepustio samo jedan poen Tomiju Polu.

1:0 - Ponovo Đoković pravi brejk u prvom servis gemu protivnika. Imao je Novak dve brejk lopte koje nije iskoristio, ali je uspeo treću da pretvori u brejk, pa je sada jako blizu plasmana u finale.

Tok drugog seta:

 

 

6:1 - KRAJ DRUGOG SETA! Nije Novak dozvolio da mu se ponove ponove greške iz prvog seta, odlično je odigrao i stigao do osvajanja i drugog seta, pa mu sada treba još samo jedan za plasman u finale.

5:1 - Upisao se i Pol u drugom setu, smanjio je na 5:1, ali će Novak sada servirati za osvajanje drugog seta.

5:0 - Nestvaran gem za Novaka, koji je sjajnim servisima stigao do 5:0 za jedva minut igre. Serviraće Pol za ostaanak u setu.

4:0 - Novi brejk za srpskog igrača, sada je ogromnih 4:0. Amerikanac se raspao, poklonio je gem Novaku, koji je sada u seriji od šest vezanih gemova.

3:0 - Najduži gem od početka meča na kraju pripada našem igraču. Imao je Pol čak tri brejk lopte, ali ih je Novak sve spasio, pa je potvrdio brejk iz prošlog gema.

2:0 - Brejk Đokovića na startu drugog seta! Čini se da će sve ići bolje sada za srpskog tenisera, koji je mnogo stabiljniji u razmenama i manje greši. Pol je izbacio forhend u aut, Novak stiže do 2:0.

1:0 - Siguran gem za Novaka na startu drugog seta, Srbin vodi sa 1:0.

Tok prvog seta:

 

 

7:5 - KRAJ PRVOG SETA! Stigao je Novak ipak do prvog seta, na najteži mogući način. Imao je Pol 30:0, ali je Srbin vezao četiri poena, pa je osvojio prvi deo igre, uprkos ogromnom broju grešaka.

6:5 - Konačno Đoković prekida seriju Pola. Odličan servis gem, osvojio je Đoković sve poene, pa će Amer ponovo servirati za ostanak u setu.

5:5 - Četvrti vezani gem za Pola, koji se sada u potpunosti vratio u set. Ponovo mu je Novak poklonio nekoliko poena, na koje su se nadovezali vineri Amerikanca, pa imamo prvo izjednačenje u meču.

5:4 - Neverovatne scene u Melburnu, Novak je ponovo izgubio svoj servis. Đoković igra jedan od najslabijih setova u svojoj karijeri, napravio je već preko 20 grešaka, pa je Pol i dalje u igri.

5:3 - Rutinski gem za Pola. koji bez izgubljenog poena stiže do drugog vezanog gema.

5:2 - Delovalo je da će Đoković rutinski stići do seta, pošto je osvojio prva dva poena u gemu. Ipak, nove greške Novaka, kojih ima previše, a zatim i rasprava sa sudijom, uslovile su to da Pol stigne do treće brejk lopte u meču, s tim što je ovu i iskoristio.

5:1 - Novi brejk srpskog tenisera! Prvi gem u kom smo videli nekoliko dužih razmena. Na kraju je Novak sjajnim poenom stigao do brejk lopte, koju je i pretvorio u gem, pa je stigao do velike prednosti.

4:1 - Bilo je nezgodno i u ovom servis gemu, pošto je Novak sa dve greške poklonio protivniku 0:30. Ipak, servisima i sjajnim vinerima Đoković stiže ponovo do tri gema prednosti, iako je i dalje daleko od svoh najboljeg tenisa.

3:1 - Osvaja i Pol svoj prvi gem u polufinalu. Imao je Novak možda šansu i da napravi dupli brejk, ali Amerikanac smanjuje prednost.

3:0 - Stigla je i potvrda brejka. Osvojio je Pol prvi poen u gemu, ali više od toga nije mogao, pa Novak vodi sa 3:0. Amerikanac i dalje nema nijedan viner u meču.

2:0 - Brejk za Đokovića! Poklonio je Amerikanac gem Novaku, napravio je četiri greške, pa Srbin već ima brejk prednosti.

1:0 - Slabo je krenuo Novak u meč, pa je sa tri neiznuđene greške poklonio Amerikancu brejk loptu. Ipak, uspeo je da je spase posle dobrog servisa. Zatim je Pol imao novu brejk šansu, ali novim dobrim servisima se Novak održao i stigao do prvog gema u meču.

UVOD

Novak Đoković i Tomi Pol igraju danas od 9 časova i 30 minuta meč polufinala Australijan opena.

Srpski teniser je ušao u svoje jubilarno deseto polufinale u Melburnu, a juriće svoju desetu titulu, čime bi se još jednom upisao u listu besmrtnih u Australiji.

Novak nije imao previše problema da stigne do polufinala, savladao je u prvom kolu Karbaljesa-Baenu u tri seta, zatim Koakoa u četiri, da bi posle toga usledile tri ubedljive pobede, protiv Dimitrova, De Minora i Rubljova.

Sa druge strane, Amerikanac je prvi put ušao u polufinale neko grend slema, pa mu je ovo svakako najveći uspeh u karijeri. Na putu do mesta u najbolja četiri na turniru morao je da dođe pobedama protiv Štrufa u prvom kolu, zatim Davidoviča-Fokine u drugom, posle trilera od pet setova, a usledile su i pobede protiv Bruksbija, Bautiste-Aguta, odnosno Šeltona u četvrtini finala.

Đoković i  Pol se nikada ranije nisu sastajali u karijeri. Pobednik ovog duela će u nedelju, u istom ovom terminu, igrati protiv Stefanosa Cicipasa u velikom finalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading