VIDIMO SE ZA DVA DANA: Novak zapretio Cicipasu pred veliko FINALE u Melburnu!

Autor:

Sport

27.01.2023

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedna pobeda srpskog tenisera bez izgubljenog seta.

VIDIMO SE ZA DVA DANA: Novak zapretio Cicipasu pred veliko FINALE u Melburnu!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković posle pobede nad Tomijem Polom

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Australijan opena, pošto je sa 3:0 u setovima savladao Amerikanca Tomija Pola i plasirao se u svoje deseto finale u Melburnu.

Iako se mučio na početku, Đoković je rutinski stigao do pobede i zakazao sebi finale protiv Stefanosa Cicipasa u nedelju, koje će početi u 9 časova i 30 minuta.

Posle meča se oglasio i Đoković, koji je na terenu sumirao utiske posle pobede.

- Podrška mi mnogo znači pogotovo u ovoj fazi karijeri, hvala im, to je moj motor izvor moje energije. Zahvalan sam što imam dovoljno snage u nogama da igram na ovom nivou - izjavio je Đoković neposredno po završetku meča.

Dodao je i da je maksimalno spreman za veliko finale.


-Sjajno, savršeno je, na 110% sam. Stefanose, vidimo se za dva dana. Slušaj, naravno, ne možeš da igraš kao na početku turnira, ali smo uložili mnogo u pripremnom periodu da bismo bili u stanju da igramo meč od pet setova u finalu. Iskustvo mi pomaže, ali videćemo kako će izgledati na terenu gde se stvari menjaju iz trenutka u trenutak. Ima nekada duže pauze između poena, bilo je teških nogu, ali je bitno da sam sačuvao nerve. Bilo je napeto u prvom setu, ali je posle sve leglo na svoje mesto pa sam srećan plasmanom u novo finale.

 

 

Novak je govorio i o tome što je pre 15 godina ovde igrao prvo finale.

- Imam jaku maštu, ali nisam ovo baš zamišljao. Ne znam šta da kažem, zvahalan sam nas vemu i trudim se da uživam i cenim svaki trenutak. Bez moje porodice i tima stvari ne bi bile moguće, kada si sam ovde u individualnom sportu sve je upereno u tebe, ti preuzimaš odgovornost zasluge i kritike, ali naravno, moram da dam priznanje timu koji živi sa mnom i uz mene je i kada je dobro i loše i ovo je njihov uspeh isto koliko je moj.

Pričao je Novak i o finalu Rolan Garosa, u kom je Đoković porazio Cicipasa posle preokreta.

Pobedio sam prvi meč protiv Cicipasa i tako da su pozitivna sećanja. To je bio prvi put da sam se vratio posle 0-2 u finalu u njegovom prvom GS finalu. Emotivno, fizički, bilo je teško kako god da pogledaš, a on je jedan od najzanimljivijih momaka na turu i sa zanimanjima i sa frizurom. Srećno u nedelju i neka bolji pobedi.

Osvrnuo se Novak na kraju i na to što će pobednik u nedelju postati prvi teniser sveta.

- Da, naravno da dodaje malo ulja na vatru jer kada osvajaš slemove i pobeđuje to je najveći vrhunac i u tenisu ne postoji ništa bolje - završio je Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading