NOVAK NASTAVIO TEROR U MELBURNU: Đoković očitao lekciju Rubljovu - totalna DOMINACIJA Srbina za polufinale AO!

Autor:

Sport

25.01.2023

08:10 >> 11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u 44. grend slem polufinale.

NOVAK NASTAVIO TEROR U MELBURNU: Đoković očitao lekciju Rubljovu - totalna DOMINACIJA Srbina za polufinale AO!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković na Rod Lejver areni

Đoković je na Rod Lejver areni deklasirao Rusa Andreja Rubljova sa 3:0, čime je obezbedio plasman u novo polufinale Australijan opena.

Ruski igrač je za dva časa i pet minuta igre uspeo da dobije tek sedam gemova, a susret je prelomljen sredinom drugog seta, kada je Nole napravio i potvrdio brejk. Rubljov se tada baš iznervirao, a nije uspeo da smogne snage i koncentracije za preokret.

Na taj način, Srbin je produžio pobedonosni niz na australijskom tlu na 26, a u Melburnu juri svoju jubilarnu desetu titulu.

Srbin će u petak odmeriti snage sa američkim teniserom Tomijem Polom, a tok okršaja sa ruskim asom mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Đoković - Rubljov 6:1, 6:2, 6:4

Kraj meča, Đoković "pregazio" Rubljova!

6:4 - Pobeda Novaka posle nešto više od dva časa igre!

5:4 - Rubljov je uspešno odservirao za ostanak na turniru, a u narednom gemu Srbin će imati početni udarac za plasman u polufinale Australijan opena!

5:3 - Previše lako za jedno grend slem četvrtfinale. Posle tri poena u nizu, Novak je napravio duplu grešku, ali nije dozvolio protivniku da zakomplikuje tok dešavanja na terenu.

4:3 - Odličnim servisima Rus je sprečio Srbina da stekne "dupli brejk", ali sve je u rukama vlasnika devet titula šampiona Australijan opena.

4:2 - Pri rezultatu 15:15, srpski teniser je odservirao 13. as, a onda je nastavio "dmoniaciju" Rod Lejver arenom.

3:2 - Srbin je ponovo "pretio" rivalu, Andrej se "izvukao" i prišao na jedan gem minusa.

3:1 - Novak lako čuva svoj servis i nalazi se na pola puta od trijumfa rezultatom 3:0.

 

 

2:1 - Đoković je propustio šansu da "zatvori" meč. Ipak, Rus se "probudio" na 30:40, te je odličnim servisima zadržao nadu, bez obzira što je preokret miljama daleko.

2:0 - Totalna nemoć Rubljova, Nole je potvrdio brejk sa tek jednim izgubljenim poenom i sigurnim koracima grabi ka 44. grend slem polufinalu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak blizu ubedljive pobede

1:0 - Novak je rešio da brzo privede kraju! Iako je propustio prve dve brejk lopte, treću nije, jer je Rubljov pogrešio poslavši lopticu van terena!

Ubedljivo - Nole ima dva seta viška!

 

 

6:2 - Peti nosilac je spasao dve set lopte, zatim je imao i brejk šansu, ali je Novak tada "raspalio" sjajan bekhend. Rus je odlučio da krene "na sve ili ništa", ali je samo produžio drugi period igre...

5:2 - Rubljov se "raspao" u finišu drugog seta. Napravio je duplu servis grešku na brejk loptu i sada mu je čudo potrebno da se vrati u igru.

4:2 - Srpski teniser je imao poteškoće da potvrdi brejk. Rus je imao dve šanse da izjednači, ispustio ih je, a onda je Đoković došao do 4:2.

Andrej se, pritom, žalio glavnom sudiji da rival prekoračuje vreme za pauzu između servisa, ali to nije poremetilo Novaka.

 

 

3:2 - Nole je materijalizovao drugu brejk loptu, sačekao je da protivnik malo "popusti" nanizavši tri poena. Rubljov je potom dobio jedan, ali drugi nije mogao - novi brejk na Rod Lejver areni!

2:2 - Novakovo ekspresno izjednačenje - gem sa nulom!

Republika

Foto: Tanjug/AP

Egal u drugom setu - Novak ili Andrej?

1:2 - Trenutno šesti reket sveta znatno sigurnije čuva svoj servis u drugom setu, Đoković ne uspeva da zapreti i opet ima gem minusa.

1:1 - Ruski teniser bolje parira rivalu, produžio je Đokovićev servis gem, dva puta smo videli izjednačenje, ali bez brejk lopte.

0:1 - Rubljov prvi put na meču lako dobija svoj servis grem. Oporavio se od gubitka prvog seta i poveo je u drugom, sa samo jednim izgubljenim poenom na 40:0.

Novak je lako poveo sa 1:0 - 6:1!

 

 

6:1 - Imao je Andrej prve brejk lopte, međutim Novak je opet bio pravi kada se "lomilo"!

5:1 - Srbin je materijalizovao petu brejk loptu, Rubljov je dao sve od sebe da ostane u prvom setu, ali nije uspeo. Čim Novak vrati servis, nastaju velike neprilike za Rusa...

4:1 - Četvrti nosilac je lagano potvrdio brejk, ponovo je imao veliku pomoć u vidu servisa, a sada ima tri gema viška i sigurno korača ka osvajanju prvog perioda igre.

3:1 - Novak pravi brejk! Opet je izvršio pritisak na Rusa, slično kao prošli put stekao je šansu da mu oduzme servis, a usledio je "poklon" Rubljova koji je napravio duplu servis grešku.

 

 

2:1 - Novak je dobio svoj drugi servis gem, brine činjenica da je još jednom napravio "duplu", ali je kontrolisao tok dešavanja na terenu Rod Lejver arene.

1:1 - Andrej je maestralnim poenom spasao prvu brejk loptu, koju je Srbin izborio nakon 40:40, zatim je još dva puta poentirao za izjednačenje!

1:0 - Novakov servis je odlučio ishod prvog gema. Rubljov je osvojio dva poena, Nole je imao i jednu duplu grešku, ali je bez većih problema poveo na današnjem meču.

Prvi na servisu je Novak Đoković.

Spektakl na Rod Lejver areni počinje!

09:41‚- Đoković i Rubljov su izašli na teren, spektakl uskoro počinje.

09:30 - Početak susreta Đoković - Rubljov pomeren je za deset minuta.

09:01 - Doktor Piter Larkins prognozirao je da će Novak Đoković najverovatnije predati meč do kraja Australijan opena, jer je povreda "ozbiljnije" prirode.

08:30 - Američki derbi pripao je Tomiju Polu, koji je protiv debitanta Bena Šeltona obezbedio svoje prvo grend slem polufinale.

Đoković je protiv domaćeg igrača Aleksa De Minora pružio najbolju partiju na turniru. Novak je rivalu prepustio tek pet gemova, a čini se da je imao manje problema sa povredom zadnje lože, što je ohrabrujuća vest pred odlučujuće bitke u Melburnu.

Rubljov, trenutno šesti reket sveta, imao je izuzetno težak posao u osmini finala, eliminisavši Danca Holgera Runea tek u super taj-brejku petog seta. U dosadašnjem toku karijere jednom je savladao Srbina, i to u beogradskom finalu prošle godine. Đoković se tada tek vraćao u pravu formu, posle deportacije iz Melburna i "korona restrikcija", a treći period igre izgubio je "sa nulom".

Novak se nalazi u seriji od 25 pobeda na prvom grend slemu sezone, a na australijskom tlu nije osetio gorčinu poraza preko pet godina.

Boljeg iz meča Đoković - Rubljov, čiji početak je zakazan za devet časova i 30 minuta po srednjeevropskom vremenu, u borbi za finale čeka američki teniser, dok drugi polufinalni par čine Stefanos Cicipas i Karen Hačanov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading